Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 9 december 2011

Va? Ska män vara tvungna att ta ANSVAR?!Manliga preventivmedel har det forskats och talats om i decennier, men inget händer.
Nu har man även lagt ner de studier som funnits. WHO säger sig bl.a. sakna pengar för att fortsätta. Sen säger man också att:

"Männen som testade det manliga preventivmedlet WHO fått fram klagade på biverkningar som akne, minskad sexlust och depression."

Nej, men 
herregud. Stackars, stackars mänKlart att de inte ska behövs utsättas för sådana hemska biverkningar..!!

(Sådana som vi kvinnor har varit "tvungna" att acceptera i 40-50 års tid, enbart för att undvika graviditet...) :-P

Nu får vi faktiskt ha lite överseende här och tänka på att män är det svagare könet. Tänk på hur de mår när de är riktigt förkylda!! Hur skulle de då klara av de här?! (*ironisk*)11 som har tyckt till:

äppelblomman sa...

Ja helt jäkla otroligt:-( Tänk om de bara hade kommit på ett bra medel till dessa män då hade vi ju sluppit att i oss denna skiten... Fast jag sätter o andra sidan inte i mej något...;-) Men ändå allt hade var så mycket enklare då!
Kram K

Lovable sa...

Hej Bästa Västgötska! Vilken fin blogg du har! Här vill jag vara fler gånger. Jag kan meddela dig att jag skrattat mig helt svettig av din "blogga, blogga, blogga" gif! Var tvungen att tillkalla maken för att skratta med mig också! Gud så skönt med lite humor denna grådassiga dag! Tack!

Västgötskan sa...

Loveable:
Vad kul att höra! :-)
Ja, visst är den rolig? Ha ha! :-D

Anonym sa...

Jag hoppas du tar till samma resonemang gällande kondomer att det är självklart att kvinnor ska använda kvinnliga kondomer? Där tar ju mannen allt ansvar.

När det gäller biverkningarna så är de helt andra med manliga p-piller än kvinnors eftersom de tar sänker testosteronnivåerna drastiskt. Det påverkar hela kroppen negativt och stänger ned större delar av kroppens system än kvinnliga p-piller gör som bara syftar till att inte få ägget att fastna eller förhindra ägglossning.

Kvinnor får till skillnad från med tillskott med hormoner när deras nivåer sjunker vid klimakteriet, män får det inte för det är dopingklassat. De flesta män vill ha p-piller och inte vara utelämnade till kvinnors beslut och få barn mot sin vilja.

Din syn tycker jag är tämligen sexistisk. Om de hittar p-piller utan att ta bort kroppens testosteron så är jag defenitivt intresserad.

Västgötskan sa...

Anonym:
Självklart är det bådas ansvar även med kondomer!
Men personligen ser jag inga fördelar med den kvinnliga kondomen, jämfört med att en kvinna tar ansvar och ta med sig en "vanlig" kondom (?)

Biverkningar är inte värre med de manliga p-medlen. Men det är olika sätt att påverka kroppen, det har du rätt i.
I kvinnor p-piller tillsätter man t.ex östrogen och gestagen. Men vad är det som påvisar att en högre dos än normalt vad gäller hormon i kroppen, är BÄTTRE eller sämre än att minska dem..?

Vad gäller hormontillskott till medelålders kvinnor finns betydligt högre risk att t.ex. utveckla bröstcancer. Så visst finns det farliga biverkningar?!

Vi kvinnor får väl säger detsamma: "Vi tar p-piller när de utvecklas något som inte TILLSÄTTER extra hormoner".

Bloggande 4barnsmamma sa...

Sv; MYYYYS:)

Åsa sa...

*suck!*

Nettan sa...

Hehe, ja vad ska man säga. Jag tycker det är ganska sjukt att det inte hittats något effektivt till män också, förutom kondomen då. Vi får väl se om många år ;-). / Nettan

Duktiga Tjejen sa...

Herregud, det där var verkligen små biverkningar jämfört med tjejers biverkningar på p-piller!! Mesmän. Det är därför vi är utvalda att föda barn. De hade aldrig pallat ;)

nillas liv på pinnen sa...

Åh, dessa fantastiska män som vet hur man ömkar sig själv!

Kan till debatten lägga att många kvinnor gått hädan pga av blodproppar orsakade av p-piller.

Cal E sa...

Västgötskan:

"Men personligen ser jag inga fördelar med den kvinnliga kondomen, jämfört med att en kvinna tar ansvar och ta med sig en "vanlig" kondom"

Det beror helt på vad du använder kondomen till. Ska du ut och slira på krogen och kanske ligga med någon du aldrig träffat så kanske den "vanliga" kondom inte ens passar honom. Där är femidom bra att ha.
Annars är det ju inget som hindrar en från att bunkra upp med massor av kondomer i olika storlekar. =)