Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 13 december 2011

Ond cirkel.

Jag brukar ofta inte bry mig nämnvärt när andra säger saker om och/eller till mig som jag tycker är felaktiga. Klart man försöker "rannsaka" sig emellanåt, men jag är den jag är. Punkt.

Senaste tiden har jag haft svårt att känna igen mig själv. Jag tar åt mig av ALLT som sägs, vilket gör att jag mår dåligt. När jag mår dåligt blir jag irriterad, ledsen och säger saker jag inte alltid är stolt över.

Inte så att jag inte alltid menar eller kan stå för det jag säger, utan mer att jag säger det på ett sätt som jag inte skulle gjort annars. Jag "lindar" inte in saker, utan säger dem väldigt RAKT på sak, eller kanske med småelak underton. Det kommer ut på helt fel sätt, helt enkelt.


Vilket gör att jag sårar människor runt omkring mig och så mår jag ännu mer dåligt.
"Det är inte lätt att vara liten" säger man. Det är inte alltid lätt att vara stor heller...  :-(22 som har tyckt till:

♥ Sojka ♥ sa...

KRAM! Inte alltid lätt att vara stor heller. Jag har slutat linda in skare med på gott och ont men man pallar inte vara genom snäll alltid. Ibland kan det vara skönt men ibland kan det vara jobbigt.
Kramis!

Lovable sa...

Bästa Västgötska, lite hederlig klantarslighet har vi väl alla lite till mans! Inte gråta över det nu, tänk istället på det enormt glädjande i att du faktiskt har styrka och mod att erkänna det hela. Det innebär också att du troligen tänker två gånger innan du nästa gång är på väg att sprida förnumstigheter kring dig! ;-)

♥ Sojka ♥ sa...

Förresten så verkade inte pannbenet vara med idag. =/ Imorgon då jäklar! =)
Kram!

Ezter sa...

Sådär är vi väl alla lite till mans. Sen mår man skitdåligt för att man sårat någon! Förstår precis hur du menar att du känner! Hoppas det känns lite bättre snart!

desperat hemmafru sa...

När man inte mår bra blir man inte så snäll alltid. Jag vet. För ibland är jag där med. Och precis som du blir jag liksom ledsen på mig själv

Det viktigaste är att hitta ett förhållningssätt till allt man "tror att andra menar". Min man är mycket bättre på det där än jag. Han brukar säga: "Jag tänker alltid på att den där människan måste ha en anledning till att säga och uppträda på det där viset. Kanske har de det trassligt hemma, har missat lunchen, ont i en tand... Och då blir det mycket lättare att få lite perspektiv på det se säger." Och varje gång tänker jag på hur rätt han har. Ibland vräker folk ur sig saker utan minsta lilla baktanke. Och så går man runt och ältar dessa saker helt i onödan!

Det händer att jag lyckas tänka att dessa människor inte är värda all den tankemöda som jag lägger ner på dem och så försöker jag göra något för de mina i stället. Funkar riktigt bra - ibland...

Kanske är det mörkret som spökar? Gå på en ljuscafé vetja! :-)

Nyfiken Alltid sa...

Skickar lite styrekramar. Det är helt ok att inte alltid vara på topp!

kalebass sa...

Känner verkligen igen mig!
Antar att det beror på åldern..i mitt fall alltså.
När jag var yngre hade jag en väldigt lång stubin. Nu, tänder jag direkt, oftast helt i onödan! Känslorna ligger på ytan,en sorglig scen på tv, och tårarna är där..
Jag är dessutom man,så...
Ser jag en människa som inte hinner av bussen tex. så tar jag åt mig direkt! För MYCKET empati. Jobbigt!

kattiiiiss sa...

Kram på dig vännen!
Livet är ett pussel.

Märta sa...

Är man lite trött och sliten blir man lätt hudlös och tar åt sig av sådant som man vet borde studsa av en - självklart är det då lätt att man fräser ifrån och inte orkar vara mogen och vuxen och diplomatisk.
Du är inte mer än människa men iom att du faktiskt reflekterar över det innebär det dessutom att du är en mycket BRA sådan!
*kram pårej*

Lairama sa...

Nej, det är verkligen inte lätt att vara stor alla gånger.
Kram på dig.

Joanna Björkqvist sa...

Hoppas att du har förstående människor omkring dig. Förhoppningsvis är de också bara människor och faller igenom då och då...

Du är säkert alldeles fantastisk 99,5 % av tiden och mer kan ingen begära. Inte ens du själv.

Jempa sa...

Jag känner likadant. Är extremt känslig och tror alltid att alla tar illa upp av allt jag säger osv. Vi får skylla på mörkret.

Kram!

Maria sa...

Igenkänningsfaktorn är hög.....

Kram

Petra sa...

Kram på dig!

Cissi sa...

Verkligen inte lätt att vara stor alla gånger... ;)

Sv. Är ute i sista sekund iaf.. Första julafton är på lördag för oss och tills dess är det verkligen fullt ös...

Massa kramar

Villa Frejas bokblogg sa...

Alla har vi väl våra svackor ibland då vi är svagare än normalt, då vi tar åt oss av sånt vi annars inte bryr oss om. Och när det händer är det inte konstigt att man reagerar med att bli irriterad, sur och ledsen. En ond spiral som jag är säker på att du tar dig ur snart. Lägg fokus på vilken fin människa du är.
Kram.

Tove Kungsholmen sa...

Vad tror du det beror på då? Mår du dåligt på något annat sätt? Oftast är det väl så, då blir man ju mer känslig.

Hoppas det vänder asap!

Mallan sa...

Söta du, sådär är vi alla ibland... Tänk inte för mycket på det så ska du se att det snart går över. Kram

Åsa sa...

Kanske är det stress inför julen också som spelar in..? Hoppas iaf att det går över snart! Kram!

Anneli Stålberg sa...

Nej det ska gudarna veta, att det inte alltid är lätt att vara stor.
Många kramar!

Västgötskan sa...

Tack alla fina, för era ord! ♥

Anonym sa...

Jag vet att man inte ska skylla på saker och ting. Men jag tänker PMS, det är inte alltid så lätt att hantera...