Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 14 december 2011

Alltså, jag blir tokig! (Varning för starka bilder)!

Jag har skrivit om det förut, men det kan inte sägas tillräckligt många gånger.
SKAFFA INTE DJUR OM NI INTE VILL/KAN/ORKAR/HAR RÅD att ta hand om dem i mer än ett halvår. Ursäkta versalerna, men jag blir så förbannad!


Jag vet inte hur många annonser det finns på blocket, facebook och andra medier där människor undrar om någon kan:
"Vara så snäll/gullig att ta hand om deras 6, 9 eller 11 månader gamla hund/katt/kanin"...
De har alltså inte ens haft djuret i ett år! En del är dessutom så fräcka att de säger att de vill ha ett par tusen för omplaceringen (Say what?!)

Dessutom förstår jag ibland inte alls de som svarar på annonserna. Det ENDA de vill veta är vad hunden kostar? Inte hur den är med andra hundar, hur den är med barn eller framför allt VARFÖR den omplaceras. Inget sånt...(?!)

Djur tar tid. Djur kostar pengar. Djur trivs inte (alltid) inne. Och surprice: Djur blir "vuxna"! Tänk efter före! För helvete?!
(Och nej, de som lämnar ifrån sig djur pga allergi behöver inte ta åt sig).

16 som har tyckt till:

- sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!! Tänk efter och förstå att ett djur tar TID! Kräver ständig omsorg och går före allt annat och man kan inte längre sticka iväg hur som helst! OCH kostar! Fattar man inte det innan är man korkad och då borde man inte ha djur i vilket fall! Och om man nu av nån (giltig) anledning inte kan behålla sitt djur, exvis hunden man köpt, då annonserar man INTE på blocket eldyl. Man kontaktar uppfödaren och ber om omplacering i första hand. Iaf har jag en sån klausul i mitt köpekontrakt, vilket känns seriöst. OM jag skulle bli sjuk tex och inte kan ta hand om min hund och det inte finns möjlighet att göra nåt åt det...då har uppfödaren förtur så att säga. Han tar mer än 100% ansvar för sina kullar och för att de kommer till bra hem. Att för det första spontant skaffa ett djur utan att tänka efter först och sen annonsera till folk som inte har ett dugg mera vett...suuuuuck.

kattiiiiss sa...

Nä fyfan!
Det är GRYMT!

Maria sa...

Kunde inte hålla med dig mer!!

Petra sa...

Åh vad det skär i hjärtat. Det är så jävla upprörande. Fy åt dessa människor. Kallhjärtade idioter.

Västgötskan sa...

Anneli:
Jo, de flesta som köper från en seriös uppfödare försöker säkert lösa det så (eller har t.o.m. det skrivet i avtalet som du säger)!

Problemet uppstår ju när människor köper blandraser som inte är registrerade. Den man köpte hunden bryr sig (säkert) föga om vad som händer och vem den hamnar hos... :-(
(Inte sagt att alla som säljer/köper blandrashundar är såna. Men MÅNGA!)

♥ Sojka ♥ sa...

Igår klarade jag bara 15 på morgonen och sen 13 på gymmet. Idag har jag ju vilodag från allt! =) Imorgon då jäklar ska jag klara 20 stycken men jag måste bli bättre på att äta. Kroppen behöver ju en del kraft till all träning! =)

Kramis!!

♥ Sojka ♥ sa...

Fy jag hoppar över bilderna hela tiden . Klarar inte sånt.

Ha ha ja syrran ser rätt ball ut också. Som om hon ska skita! =P

kram!

desperat hemmafru sa...

Nytt försök: Lavance EMS är en speciell teknik där elektroder monteras på kroppen som sedan elektriskt stimulerar olika muskelgrupper. Detta ska vara en mycket effektiv helkroppsträning under ett minimum av tid.

Nett sa...

Säger det jag med, det är skrämmande hur folk behandlar sina djur, klarar man inte av det så skall man inga skaffa.

Fru Gårman sa...

Har flera gånger tänkt att kalven är för mycket för mig med min nacke, men nej! Han är född hos mig och han ska dö hos mig. Han är min lilla plutt! ♥

h sa...

Håller med!!

Lairama sa...

Håller med dig till 100%

Nettan sa...

Usch ja. Det finns allt för många människor som är grymma mot djur. Vidrigt. / Nettan

- sa...

Så kan det vara Västgötskan. Jag har ju haft några kullar med kattungar (vanliga bondkatter). Jag har alltid sålt dem för en lagom summa, för att säkerställa att de inte hamnar hos folk som tröttnar lika fort som de hämtat den, måste man betala för katten kanske man tänker sig för! Och jag har alltid checkat av den som är intresserad så att säga, av ett vanligt samtal kan man utröna mycket om en människa. Har även försökt följa ungarna efteråt och kolla av då och då att de haft det bra. I en del fall har ungarna gått till bekantas bekanta, vilket ju underlättar såklart. :)

Vi hade en blandrashund när jag växte upp. Men han kom ju från en kennel där uppfödaren faktiskt födde upp dessa med flit - det var en papillon/pudel. Jag tror mamma och pappa gav femmhundra för hunden...han var vår bäste vän i många år, han blev 18 år gammal! Men det är ju skillnad, det var ju en seriös uppfödare på så sätt. Även om många säkert hade ifrågasatt det där med blandrasuppfödningen. Det är ju förstås en helt annan sak när man säljer valpar som kommit till "av misstag" och som man bara "vill bli av med". :(

Västgötskan sa...

Anneli:
Som sagt, jag tycker inte blandrashundar är sämre på något sätt. MEN!
Under förutsättning att allt sköts på ett bra sätt. Att uppfödaren av hundarna är noga med vem som köper hunden!

Tyvärr är det med billiga blandrashundar som med t.ex. bondkatter. Kostar de bara en hundralapp eller ett par, (eller i katters fall ingenting) är risken stor att de hamnar hos någon som inte kan eller har råd att ta hand om dem i långa loppet... :-(

anette sa...

Tack för detta inlägg !
Man kan inte bry sig för lite om dessa frågor.

Kramenom och njut era familjemedlemmar