Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 9 februari 2009

Som vuxen får man faktiskt se till att kolla upp reglerna!

http://www.alltombarn.se/foraldraliv/a-kassan-1.21859
Jag har lust att säga: Som vuxen får man faktiskt se till att kolla upp reglerna!

Men..! (Nu lät jag som Tony Irving) :-)
Jag förstår även att det inte lika lätt i praktiken. Det är jävligt enkelt att missa regler och bestämmelser, som dessutom inte har någon som helst logik!
Att straffas för att man väljer att jobba deltid och vara föräldraledig resterande tid, är helt bissart!

Att det lagts in ett nytt lagförslag först NU är förvånansvärt! Är det verkligen så att detta inte har hänt förrän nu?
Att pappor tar ut fler föräldrapenningsdagar, är väl en orsak till varför problemet ökar och därför uppmärksammas. Men NÅGON annan måste väl råkat ut för det tidigare?
Jag menar, de måste väl (med lätthet) ha kunnat inse idiotin i den här regeln, även för 10 år sen..?

2 som har tyckt till:

L sa...

Ja det är ju helt sjukt. Att man straffas. Fast det är ännu sjukare att det är ju så det är för oss kvinnor att va föräldralediga... e ju ingen nyhet precis att det är ofördelaktigt pengamässigt att gå hemma.

LP sa...

Jo det är klart att de med lätthet kunde inse idiotin i regeln även för 10 år sedan. MEN... Så länge problemet inte synliggörs, så länge människor inte protesterar, så sparas det pengar på sådana här små regler... Det är klart att det här har hänt förut... Skillnaden är att då har det inte lyfts fram i media, utan de personer som drabbats har nöjt sig med att sucka över idiotiska regelverk i det tysta. Nu när det uppmärksammats av media går det bra att sitta och säga "oj då, det tänkte vi inte på", och vara glada över att rätt många kronor har sparats innan det upptäcktes...

Tyvärr känns det ibland som om myndigheter, a-kassor, företag etc går lite efter inställningen "går det så går det" när de gör upp sina regler