Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 17 februari 2009

Alla svenskar är tydligen rasister...

När blev att ställa krav rasism?
När blev svenska flaggan ett tecken på rasism?
När blev svenska nationalsången ett tecken på rasism?
(Tydligen ett fruktansvärt sådant också, eftersom de inte ens får sjunga den på skolavslutningarna längre?!)

Man kan inte annat än idiotförklara svenskarna!
(Eller gör det oss rasister gentemot vårt eget folk?) *suckar*http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4431325.ab

12 som har tyckt till:

Tobbe sa...

Bra skrivet!

Moneyman sa...

Ja, ddet är ju tydligen rasistiskt och antidemokratiskt att ha olikfärgade skosnören och bortrakat hår på vissa skolor också. Sen är det givevis fult för en regering att vara nationalistisk... vi lever i konstiga, självföraktande tider.

Anna-Carin sa...

Ja man kan ju tro att det är fel att vara svensk! Varför får man inte tycka att det är bra??

Vaniljlatte sa...

Håller med Tobbe. Men är inte det typiskt svenskt också att inte våga vara stolt över något? Vi har ju gett bort allt till rasisterna för att vi inte vågar ställa ner foten och säga "Stopp! Det här är något vi vill ha och vara stolta över utan att stämplas som rasister!" Nej, istället fogar vi oss. Farligt? Javisst. Idiotiskt? Självklart.

Tor sa...

Alldeles för sant!

Anonym sa...

Bra skrivet.

Anonym sa...

När?

Runt '85-'90 ungefär som det gick igenom. Planerna fanns före det men Ingvar Karlsson och company var väl de som egentligen genomförde Operation Svik Sverige.

Över natt skulle vi hata oss själva och hylla kriminella. Bara positivt att det börjar ändras, men vi snackar om ett land med väldigt speciella politiker.

Tänk om någon skött sin privata ekonomi som de sköter Sveriges?

Låna pengar, ge bort pengarna till knarkare på stan. Bjud in ett gäng kriminella att bo i ditt hus och ge dem pengar samtidigt som de misshandlar dig och våldtar dina kära.

Låter det absurt? Tycker jag med.

Anonym sa...

Halleluleja!! Till nästa skolavslutning skall jag klä mig i endast svenska flaggan och sjunga nationalsången så j_vla högt det går. Är det nått man ska göra uppror emot så är det väl att inte avskaffa svenskarna utan stärka oss istället. Men som vanligt så stänger vi in oss när det börjar bli lite jobbigt.

phe sa...

Jag undrar vilken folkgrupp du tillhör? Västgötar?

Anonym sa...

Ni är ju bra dumma i skallen. Ni svenskar verkar tro att vi invandrare är ständigt ute efter att trycka ned er......inse ett par saker:

1: Det är INGET speciellt med er
2: Vi skiter i vad ni tycker
3: Ni får leva som ni vill, låt oss leva som vi vill
4: Ni har ett alldeles för stort ego

Det är nynazister som tagit över svenska flaggan och nationalsången därav att NI förklarat det som rasism.

Men ni är så fruktansvärt uppkörda i ert eget arsle att ni tror att invandrare ligger bakom allt som är fel med ert samhälle. Vakna torka bort bajset och öppna ögonen.

Västergötskan sa...

Anonym (sista inlägget):

Läs gärna mitt inlägg igen, så inser du kanske att du missat poängen..?

LillaJag sa...

Hmm...
Förstår inte alls Anomyms (efter Phe) inlägg. Tycker att de flesta inläggen har handlat om att rasisterna förstört för övriga, så att inte flagga, nationalsång och så vidare vågar användas. För att besvara dina 4 påståenden.

1. Nej. Men det är det inte med Iranier i Iran, Amerikaner i USA, Japaner i Japan eller Afrikaner på Elfenbenskusten heller. Så jag förstår inte riktigt vad du menar?

2. Mest ert problem. De flesta svenskar tror jag trots allt är mer eller mindre intresserade av att lyssna på människors erfarenheter från andra länder. Men uppenbarligen är det inte ömsesidigt...?

3. Ni får leva som ni vill, så länge ni följer lagar och regler i Sverige. Tyvärr gäller just de lagarna och reglerna här. Inte hemlandets lagar och regler. Mycket konstigt, men sant.

4. Tycker vi har alldeles för litet ego. Det är därför vi kallas landet lagom. Ingen vågar säga eller stå för vad de tycker och tänker. Finns mängder med exempel på folk med betydligt mer ego en oss lagom svenskar. Känns som att ditt eget ego är hyffsat stort eftersom du helt sonika tror att du kan gå in och bestämma vad folk ska tycka och tänka. Men vad vet jag?

Slutligen håller jag dock med om att det ska finnas krav på att man ska kunna prata svenska om man bor i Sverige och att de som mördar, våldtar, rånar, säljer droger eller på annat vis förstör för alla laglydiga människor ska in i fängelse och straffas. Blir det återupprepad grov brottslighet och den som gör det inte är svensk. Så ser jag ingen anledning till varför han/hon ska få stanna i Sverige.
Vi får ta seden dit vi kommer om vi åker/flyttar utomlands. De som reser/flyttar hit borde väl rimligtvis få ta seden här då?

Oj. Mycket text för att svara på en löjlig kommentar.