Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 18 oktober 2011

Det var på tiden!

För att skriva som kvällstidningarna: Storstadsklubbarna "rasar" över beslutet att polisen ska skicka faktura till klubbarna efter derbymatcherna.

"- Vi kommer inte acceptera det här. Om beslutet inte rivs upp måste vi lägga ner verksamheten", säger ordföranden i AIK Hockey. Han fortsätter med:
"- Vi kommer seriöst titta på att spela inför tomma läktare, annars går vi back på högriskmatcherna. Alternativet är att höja biljettpriserna med en hundring eller två, men då får vi ingen publik av det skälet i stället".
Jag ska erkänna att jag faktiskt har svårt att känna sympati med klubbarna här. Visst det är väl i grund och botten inte deras fel att huliganer finns. Men det är bristen på åtgärder som gör att de kan fortsätta!
Istället för att göra någonting åt de som
metodiskt och regelbundet går på matcher bara för att slåss, skyller de på polisens försök att få något att hända.

Klubbarna tycker inte att de eller publiken ska behöva stå för notan.
Nej ok. Men att skattebetalarna ska behöva betala för matcher som t.ex. den senaste på Råsunda, som landade på ca miljonen. Det är helt ok?

Dessutom hade de 287 poliser, 61 bilar, 12 hästar, 6 hundar och 1 polishelikopter som fick arbeta under den matchen, kunnat lägga sina resurser och de fyra (!) timmarna på något betydligt viktigare än en massa jävla idioter som bara är ute efter fylla och slagsmål!5 som har tyckt till:

Anonym sa...

Och vad ska klubbarna göra? De kan porta huliganer men får inte hålla register, eller för den delen ha foton på huliganer vid entren för att det strider mot PUL. Politikerna är felet. De måste skapa lagar så att klubbarna kan agera.

Husfrun sa...

Det är ju totalfel att skattebetalarna ska stå för "kalaset". Jag som inte är ett dugg intresserad av fotboll har heller ingen lust att betala för eländet.

Anonym sa...

Då vill du inte heller ha intäkterna som hockeyn och fotbollen ger. I kvällspress framställs vår idrott som roten till många problem när problemen egentligen består a ett 100 tal människor som förstör för miljoner. Att döda hockyn och fotbollen är inte rätt väg att gå, sätt åt de som slåss men straffa inte vår idrott på detta sätt

Johan sa...

"Men det är bristen på åtgärder som gör att de kan fortsätta!"
Klubbarna lägger redan miljonbelopp på säkerhetsarbete vilket inkluderar, vakter, publikvärdar, kameraövervakning, registrering mm. Vilka åtgärder utöver dessa menar du att klubbarna ska ha befogenhet att ta till?

"Men att skattebetalarna ska behöva betala"
Du har inte tänkt på att allt som konsumeras under dessa fotbollsderbyn skattas? Dvs. skatt på runt 20 000 biljetter, öl, mat, löner. Där har du en present från oss huliganer rakt in i statskassan.

Det finns så mycket fel i detta beslut att man kan mala på i evighet. Här fick du i alla fall svar på det du skrivit.


//Johan

Anonym sa...

Betalar krogarna och andra företag som är AB för polisens arbete? Varför ska idrottklubbar betala för något de inte själva kan rå på?
Då vill jag inte betala, som inte
går på krogen, för polisens arbete
utanför krogarna. Same same.