Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 4 september 2009

Lite logiskt tänkande...

Läkemedelsverket gick igår ut med rekommendationen att friska barn under 3 år inte ska vaccineras. Detta tycks förfära många, vilket jag (som ni säkert vet sen innan) har lite svårt att förstå. Inte det faktum att man är lite orolig alltså, utan att man ser sjukdomen mer eller mindre som en dödsdom…

Fortsätter man läsa artikeln så står det att i de länder som har haft svininfluensan, har 1 av 13 döda är barn. Dvs 0,077 %. Av den här lilla mängden har dessutom 2 av 3 barn dessutom haft någon slags neurologisk sjukdom, t.ex. epilepsi. Så man kan konstatera att risken för ett friskt barn är minimal!
Sen är det självklart en tragedi för de få familjer som ändå drabbas. Men lite logisk tänkande vore inte fel, så här i "paniktider".Ex, SvD, DN

8 som har tyckt till:

Anaiah sa...

Men det är väl klart att det förfärar, speciellt när man tidigare deklarerat att barn under 2 år en riskgrupp och nu då en grupps om INTE kommer vaccineras om det inte föreligger särskilda skäl, t ex ytterligare sjukdomar.

När det kommer till barn kan man räkna med att folk reagerar allra starkast, när barnen är hotade så går samhället på högvarv oavsett om dödligheten är liten. Ingen vill se sitt barn allvarligt sjukt även om det med största sannolikhet inte kommer dö (flera av de sjukdomar vi vaccinerar mot i barnvaccinationsprogrammet är inte dödliga).

Jag är inte förvånad över folks reaktioner.

Västgötskan sa...

Anledningen till att de inte vill vaccinera små barn är just för att vaccinet inte är testat på den målgruppen och därför vet man inte vilka biverkningar det kan ge. De misstänker bl.a. feberkramper vilket kan vara farligt för så små barn.

Så föräldrar bör ändå tänka: "Vilket är minst riskfyllt, svininfluensa eller vaccin"?

Sen håller jag med om att det självklart är tragiskt när barn blir svårt sjuka och/eller dör!

Anaiah sa...

Feberkramper är ju en av de vanligaste symptomen för barn vid influensa också så det är väl större risk att de får det om de blir sjuka ändå.

Anaiah sa...

Känns som just det där med feberkramper är lite ungefär som när aftonbladet tillkännagav att det fanns döda insekter i vårt grillkol(!) och alla reagerade med fasa och överraskning trots att det är känt sedan länge. Just influensa är ju faktiskt ingen picknick att få och är en hård belastning på kroppen oavsett vilken form den kommer i.

Citat från vårdguiden:
"Vaccinet är ännu inte testat på, och godkänt för, barn under tre år. Därför kommer barn under tre år inte att vaccineras från början, utan preliminärt först när kompletterande tester är klara i slutet av oktober."

Det verkar alltså inte bli tal om någon stor fördröjning i alla fall.

Västgötskan sa...

Anaiah:
Det är väl bara att vänta och se. :-)

Anonym sa...

Ett otestat vaccin för en virusvariant som inte ens finns ännu. Svininfluensan (H1N1) är mildare än en vanlig influensa. Vaccinet innehåller Thimoresal (kvicksilver), Skvalen (squalene) och ett hundratal icke namngivna ingredienser.

WHO ändrade pandemidefinitionen i Maj så att varje influensa i modern tid skulle kunna klassas som en pandemi av nivå 6. När en pandemi av nivå 6 utlyses får WHO kontroll över alla stater vilka tecknat avtal med WHO (Inklusive Sverige). Militär i samtliga medlemsländer förbereder massvaccinationerna.

Den 28:e september börjar vansinnet. Innan dess kommer troligen lagar åberopas vilka tvingar samtliga medborgare att ta vaccinet. Dessa lagar strider mot mänskliga rättigheter. Du har rätt att vägra vaccinera dig.

Bland vaccinerade kommer troligen nya underliga sjukdomar och även svininfluensan att breda ut sig (precis som vid alla andra vaccinationer får en viss procent av de vaccinerade sjukdomen de vaccineras mot).

Någon ersättning är inte att vänta eftersom Sveriges regering accepterat kravet från vaccintillverkarna att de är helt ansvarsfria och åtalsimmuna. Svenska staten ger kanske ett par tusen kronor som klapp på axeln.

Sverige har i hemlighet infört undantagstillstånd och när en ny aggressivare variant av viruset börjar spridas införs tvångsvaccinering.

Detta är en riktig Holocaust - en medveten massutrotning av människor. Sverige spelar med eftersom Sveriges ledare besöker de hemliga mötena i Bilderberggruppen med flera och vill vara med i de stora pojkarnas lek.

I vaccinet finns förutom flera olika bakterier dessutom (enligt WHO självt) fågelinfluensavirus H5N1 och fertilitetsnedsättande medel.

Vaccineringar är ökända för att ge cancer, Alzheimers, autism och ett hel lista på andra svårbehandlade neurologiska skador.

Det bästa aktiva gerilla motståndet är det oorganiserade individuella motståndet. Tänk själv och se till att dina handlingar stoppar så många vaccineringar som möjligt.


Informera dig - det gäller ditt liv! www.theflucase.com

Anaiah sa...

Anonym, HAHAHAHA! Give it a rest! Konspirationsteori, here we come!

Carisma, jag skrev faktiskt lite fel. Feberkramper är inte ett av de vanligaste symptomen vid influensa, däremot kan det inträffa varje gång ett barn får plötsligt hög feber (något som händer nästan varje förkylning och definitivt vid influensa). Det löper alltså risk att drabbas av feberkramp även om barnet inte vaccineras (och antagligen större då den feberreaktion som brukar följa vaccinering sällan är speciellt allvarlig eller hög).

Muerto sa...

"När en pandemi av nivå 6 utlyses får WHO kontroll över alla stater vilka tecknat avtal med WHO (Inklusive Sverige). Militär i samtliga medlemsländer förbereder massvaccinationerna."

Herregud så mycket dyngspridning. Vilken film har du tittat på?