Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 10 september 2009

Konservativa amerikaner är väl inget nytt?

Hur kan man tycka att privata (dyra) sjukförsäkringar är ett bättre alternativ än en statlig, som gäller alla medborgare? Förvisso har många försäkringen via sin arbetsgivare, men varför tänker man inte på de 47 miljoner (!) som SAKNAR en försäkring och som inte har råd att gå till läkare..??

De konservativa USA visar sin rätta sida. Alla som HAR sjukförsäkring idag, är nöjda och är emot den nya sjukreformen. Detta ser jag som ett tecken på egoism. Självklart är de nöjda, så varför ska man tänka på någon annan...? :-P

Bild från expressen.se

USA var smarta nog att rösta fram en fantastisk president (som i mina ögon inte ens går att jämföra med George W Bush!) men de verkar inte vara smarta nog att uppskatta det han vill göra för landet.Ab, Ab, DN, Ex

5 som har tyckt till:

Jempa sa...

Det funkar alltid sådär i amerika dock (egentligen lite överallt, men där mer extremt som allt annat), att först äääälskar dom något, för att sen plötsligt få nog och börja avsky istället.

Sen brukar det som tur var plana ut och gå tillbaka till 'bra' igen.

Hoppas det..

Olbap sa...

B. Hussein Obama, den muslimskfödde och fortfarande otydligt amerikanske presidenten (finns inget födelseintyg att han är född på amerikanskt territorium) försöker smyga in extremistisk politik - socialism - i USA. USA har väl fungerande vård som får Sveriges ineffektiva och slitna sjukhus att likna rena råtthålen. Hussein Obama vill skapa samma ineffektiva system som fått det gamla trötta europas skattebetalare att alltmer ifrågasätta denna form av kommunism. Han kommer att misslyckas.

Anonym sa...

@Olbap

Vad har detta med islam att göra?! Kommunism?! Du är heeeelt ute och cyklar, men det är ju inte första gången man läser islamofobiska kommentarer med signaturen "Olbap".

Harry sa...

Börjar tröttna på att läsa inlägg som försöker blanda in politiska -ismer i diskussonen. Obama är nog det bästa som har hänt USA's folk. Sedan om reformen går igenom, är det viktigt att den inte blir urvattnad som i Sverige. Där alla har RÄTT till vård och alla BETALAR skatt till sjukförsäkringen. Men där långt ifrån alla FÅR bra vård!

Västergötskan sa...

Harry:
Håller med där. Så fort något ens lutar åt demokrati/Socialism så blir det ramaskri och man kallar Obama för kommunism och alla andra -ismer man kan komma på.

Ska man göra detsamma så dyker ett ord upp i huvudet; konservatism!