Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 8 september 2009

Det handlar inte om vem, utan varför?!

Idag har Aftonbladet publicerat ytterligare artiklar angående gatuvåldet i förorterna. Som jag skrev igår, alla berättelser ska nog tas med en nypa salt, kanske både från ungdomarnas, men även polisens sida.

Vad jag däremot INTE förstår är ungdomarna oförståelse till att det skapar irritation från samhället? Om de inte vill ha dit polisen, varför fortsätter man att kasta stenar, tänder eld på bilar osv?

Att dessutom säga att det bara handlar om rasism, ställer jag mig ganska frågande till. Om svenska ungdomar hade gjort samma sak, tror de inte att dessa ungdomar skulle bli lika ifrågasatta?? Det handlar inte om VEM som gör det, utan ATT (varför) man gör det?!

1 som har tyckt till:

Göteborgare sa...

Många skiter säkert i det, man upplever inte att "samhället" bryr sig och i tur då inte är nåt att bry sig om..

Tror nog att allihop fattar att man får uppmärksamhet och då tror kanske en del att det skulle vara bra eller kunna leda till nåt..

En del politiker har ju även kommit och försökt plocka poäng, men som bekant.. politiker ljuger mest hela tiden.. Och tyvärr är ju inte all uppmärksamhet positiv heller.

Tex SD har ju goda tider med att skylla problemen på "kultur"* istället för segregation, fattigdom, förtryck och i viss mån även en stor dos idioti.


*Som om kravaller, eller ens demonstrationer, var en vanlig kulturell yttring i mellanöstern.. Alla med minsta hjärna borde ju fatta att det är skitprat.