Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 6 september 2009

80 km/h och fartkameror på E20...Varför??

Hur kan vägverket på allvar tro att sänkt hastighet är det enda sättet att minska antalet olyckor. Eller rättare sagt, hur kan de tro att det över huvud taget MINSKAR antalet olyckor? En bit av E20 går på sträckan mellan Alingsås och Vårgårda, dvs en väg med oerhörd stor trafikmängd, eftersom sträckan går mellan Göteborg och Stockholm. På flera ställen (bl.a. den tidigare nämnda) är det 80 km/h som gäller. Det är bra väg så att de sänkte hastigheten från 90 till 80 km/h är över mitt förstånd.

Dessutom finns det två varianter av förare:
1. De som konstant ligger i 70 km/h...
2. De som far fram i 105 km/h och vid varje kamera sänker hastigheten till 65 km/h (bara för att vara "på säkra sidan")... *suckar*

Tanken att detta faktiskt framkallar stress i trafiken verkar inte ha slagit vägverket...?! Att sen människor TROR att det tjänar massa tid på att köra om på de mest idiotiska ställen och sen kommer de fram 10 min tidigare än de annars gjort, är en annan historia. Men jag är övertygad om att sänkt hastighet och fartkameror bara ökar hetsen i trafiken och därmed även antalet olyckor!

Det ska bli väldigt intressant att se när (om?) vägverket inser detsamma. Eller vem vet, de kanske tror att det, i framtiden, fungerar att sänka hastigheten ytterligare. Till 60 km/h på en skadedrabbad Europaväg...?



Ab

0 som har tyckt till: