Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 2 april 2009

Gestapo-Sverige?

Det är väl bara att hoppas att jag inte blir av med jobbet. I så fall måste man tydligen sluta blogga, för att ha rätt till a-kassa. (Även om man inte får någon som helst ersättning för det!)
Undrar om man måste lägga ner fritidsintressen och träning också? Det stod ju om någon kille för ett tag sen. Han blev av med a-kassan för att han tränade innebandy på kvällarna. Detta uppfattades från a-kassans sida som att han alltså inte var tillgänglig att jobba heltid, när som helst på dygnet…
Mörkrädd är ju bara förnamnet. Lever vi något jävla gestapo-Sverige…?!
Dn

5 som har tyckt till:

Anonym sa...

A-kassa är ingen samhällslön utan ersätttning från en försäkring som har vissa villkor för att pengar skall betalas ut. Det har inget med Gestapo att göra. Du får tala med dina valda ombud i Regering och Riksdag om du vill ha en förändring.

Mona sa...

Ja, tyvärr så är det nog dags att vakna upp och inse att vi lever i ett slags DDR-light!

Lägg där till de nya övervakningslagarna IPRED1, datalagringen och FRA-lagen som kartlägger och analyserar våra liv. I antågande är en filtrering av Internet.

Peter von Fábry-Eichner sa...

Detta med a-kassan och bloggandet är helt osannolikt! Jag har god lust att följa upp det och intervjua den pantskalle som anser detta. Med en sådan åsikt borde man inte få arbeta på en arbetslöshetskassa...

På SmåA, dvs Småföretagarnas Arbetslöshetskassa (som jag själv tillhör), får man vid arbetslöshet ha en bisyssla; något som inte är samma "yrke" som det arbete man är arbetslös i.
Från detta arbete får man lyfta en ersättning av ca 100.000:- per år.
Förnuftigt, eller hur? (Denna bisyssla kan ju leda till ett större engagemang - och högre inkomster man kan klara sig på - och att man så småningom kan sluta uppbära ersättning från a-kassan.

Men allt är inte guld som glimmar: SmåA har en annan, i mitt tycke, idiotisk regel: Om man som företagare anmäler sig som arbetssökande har man möjligheten att lägga företaget vilande; man får inte fakturera eller marknadsföra sig. Det är den senare regeln som är ett riktigt självmål; idén är ju att man ska återgå till anställningen så fort företaget får in uppdrag som kan bära den (de) arbetslösa småföretagarna ekonomiskt.
Om det vore tillåtet att marknadföra sig för de pengar som finns kvar i firman skulle detta kunna leda till framtida uppdrag. (Så får företaget t.ex. inte ha en aktiv hemsida...)
Jaq hoppas verkligen att detta kan förändras så snart som möjligt. Alla klutar måste sättas till när arbetslösheten ökar dag för dag!

Jempa sa...

Men fy fan vilket skitland sverige är ibland..

bloggare på icedaniel.se sa...

Det är så sjukt ! Var det inte menat som ett april-skämt ? Är det sant ? Så uppfattade jag det !