Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 20 november 2009

Ska inte medier vara objektiva..?

Sjukfrånvaron ökar på arbetsplatserna, kan man läsa i flera artiklar om svininfluensan. Jag menar inte att några kanske är hemma pga det, men att vinkla det som att all frånvaro beror på en sjukdom? På min arbetsplats har många varit hemma i magsjuka, förkylningar m.m. Detta kanske ska tas med i beräkningarna.

Man får rekommendationer att vaccinera barn från 6 mån, ändå väljer vissa landsting att inte vaccinera barn under 3 år pga att de inte anser att det måste utredas hur vaccin påverkar de yngre barnen. Förrvirringen är total...

Att sen läsa en rent utav skräckpropaganda-artikel från Aftonbladets Mary Mårtensson får mig (och säkert många andra?) att bli ännu mer anti. Varför beskriva paniken från människors ögon innan deras sista andetag? Är det inte meningen att journalister ska ha objektiv syn på nyheter? Varför inte ta fram mer FAKTA vad gäller för och emot vaccin istället?!SvD, DN

8 som har tyckt till:

Anonym sa...

Håller med...det är ett oerhört svek från några av våra största tidningar. Hoppas att ingen någonsin mer tar dem seriöst i framtiden efter denna ofattbara brist på verklighetsförankring i deras iver att tjäna extra pengar på folks rädsla och okunnighet.

Anonym sa...

Läs gärna Fakta om pandemrix, Norah4you 31 oktober samt övriga fakta om dödsfall i influensa under tidigare influensor resp. fakta om tiomersal som jag gett i min blogg.

Anonym sa...

http://www.wordmworld.net/bubble-words/oppet-brev--%20journalister

- sa...

Media objektiv? Det är nog tyvärr en utopi. Särskilt vad gäller svininfluensan. Och särskilt när det gäller kvällspressen. De är såååå förtjusta i domedagsskriverier.

Man kan bli trött för mindre..

Ena dan är det olämpligt för barn under tolv att vaccinera sig, nästa ska de vaccineras..ena gången får inte gravida göra det men nästa måste de. Äh! Folk använder väl sitt sunda förnuft och skiter i media och gör vad de själva anser blir bäst, får man hoppas. Själv har jag struntat i sprutan. Hellre lite influensa än en spruta med kvicksilver i. Men var och en får göra som de vill..

Tove Kungsholmen sa...

Ska ni vaccinera er... Kan inte gora fragetecken men det ar en fraga alltsa.

Micke sa...

Vad hjälper det om media är objektiva om vissa bloggare sedan envisas med att förvränga det som står?

Det är inte en vinkling att folk är hemma med influensaliknande symtom utan det är fakta. Hade du läst artikeln så hade du sett att siffrorna kom ifrån Previa. Previa baserar det hela på sin tjänst sjuk - och friskanmälan.
Det är helt kort en tjänst som finns på vissa företag som tar hand om sjukanmälningar (dessutom erbjuds telefonrådgivning etc)

När det gäller förvirringen ang vaccineringen av barn under 3 år så handlade det helt enkelt om att informationen ifrån läkemedelsverket inte hade hunnit komma ut.
Landstinget i Västerbotten skrev tex den 13 nov (dagen efter beslutet att vaccinera barn under 3 år):

"Men för att börja vaccinera barn från 6 månader behövs riktlinjer från Läkemedelsverket när det gäller t ex frågor om allergier i den närmaste familjen. Detta beräknas komma under vecka 47. Vi planerar därför för att börja vaccinera barn från 6 månader vecka 48"
Och nu har de börjar vaccinera.

Tycker du det verkade förvirrat?


Gällande artikeln i Aftonbladet så är den väl i klass med vilken Aftonbladetartikel som helst.

Har du förresten noterat att Aftonbladet redan dragit igång valkampanjen? Och där handlar det knappast om att vara neutrala.

Trevlig spahelg!

Neurotica sa...

I Norge delas det ut billigt Tamiflu utan recept till vem som helst som går in på närmaste apotek och påstår sig ha en sjuk anhörig hemma.Fullständigt tokeri.Folk har totalt förlorat förståndet tydligen.
Här har vi haft influensan och jag kan bara säga;vilket antiklimax!

Västgötskan sa...

Tove:
Nej, ingen av oss. Inte barnen heller.