Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 25 november 2009

Kanada stoppar vaccin. I Sverige slåss man om den.

Vårdcentraler nekar vaccination för personer som inte är listade. Vad är problemet?
1. Gå till din egen vårdcentral.
2.
Byt vårdcentral.


Anledningen till att de nekar är att de får ett visst antal vaccinationsdoser utefter hur många som är listade. Varför ska personer som inte är listade där "ta" någon annans vaccin?

I Kanada har man stoppat 170.000 doser svininfluensavaccin, då 20.000 personer (fem gånger fler än beräknat) har fått allvarliga biverkningar, så som andningssvårigheter och förhöjd hjärtrytm.

I sverige (som får sitt vaccin för en annan fabrik) är köerna långa och man tar till hot och stöld för att komma åt vaccin, vilket gör att man kallar in vakter. En man i Tierp ska t.o.m. ha hotat att hämta bössan.

Själv har jag bara en fråga. När tar hysterin slut...?

5 som har tyckt till:

Anonym sa...

Problemet med hysterin är att vissa tror att man inte tar ställning för eller emot om. Vissa är för, andra emot. Vissa rädda, andra "coola" och avvaktar. I slutändan bör de flesta var mycket mer rädda för den kommande spridningen av multiresistenta bakterier, då kommer äntligen naturen att skörda människoliv!

Anneli sa...

Hysterin tar slut när media tröttnar på ämnet..

Västergötskan sa...

Anonym:
Håller absolut med. Men det är få som inser faran med resistena bakterier nu när de är fullständigt fokusera på en influensa...

Anneli:
Förmodligen.. :-P

Anaiah sa...

Fast om massa människor t ex inte vaccinerar sig och sedan blir så dåliga att de kräver antivirala läkemedel så har vi samma problem där en dag - virus som inget annat än vaccination kan stoppa och kanske inte ens det om det vill sig riktigt illa. Får vi en ny pest då så är det kört för de flesta och för de som läggs in på sjukhus är det ju också över eftersom sjukhusen kommer vara nerlusade av resistenta bakterier som attakcerar de arma kramar som lagts in där.

Jempa sa...

Det som oroar mig mest är att den ska komma tillbaka varje år.. Kommer inte orka med den här skiten igen.