Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 2 november 2009

Barn - en riskgrupp & tamifluresistent stam...

Jag måste säga att jag blir uppriktigt sagt förvånad över hur mycket man tycks irritera andra människor, när man säger vad man tycker om svininfluensan, vaccinet och det faktum att man säger nej till att ta sprutan. Många höjer på ögonbrynet och tycks tycka att man är en komplett idiot... "Men då får de väl tycka det", känner jag. Det är mitt val, mina uppfattningar!

I DN (och andra medier) fortsätter artiklarna att portioneras ut. Många experter uttalar sig i ämnet. Från början sa man att den största riskgruppen var personer mellan tonåren och 30 år. Nu "helt plötsligt" verkar det har blivit barn?
"- Barn är i en riskålder om man tittar på dödsfallen", säger Björn Olsen, överläkare på akademiska sjukhuset i Uppsala.

Han nämner också att man uppmärksammat det första fallet av en tamifluresistent stam. Är det någon som blir förvånad...?DN, DN

2 som har tyckt till:

Sivan sa...

Nej. Samma hysteri som klimathysterin

- sa...

Ja, jag hade en liten diskussion med min brorsa om saken i lördags - han tycker jag är dum som vägrar ta den..men när jag talade om att vaccinet har biverkningar, innehåller kvicksilver, hursomhelst bara funkar i ett år medan de som faktiskt fått svininfluensan sen har ett bättre skydd än de som vaccinerat sig, samt att svininfluensan är en vanlig jävla influensa och inget att bli hysterisk över..då blev han tyst.