Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 18 mars 2009

Varför studera, när man kan "gå på soc"?

Jessica Ritzén har startat "fattigbloggen" på aftonbladet.
Ni vet hon, som ska prova på att leva på socialbidrag i en månad.

Här
försöker hon komma fram till vem som har det värst. De som har socialbidrag, alfa-kassa, studiemedel eller "vanlig" a-kassa? Vilken "otroligt bra" jämförelse. Eller kanske inte... Socialbidragsdelen nedan innebär ju att man har KVAR 3.680 kr när hyra och räkningar är betalda. (Vilket dessutom är nästan 700 kr mer i månaden, än den summa som nämndes i gårdagens artikel?)


Vad gäller de övriga "bidragen" så är det ju inte INNAN räkningarna är betalda, så det är ju som att jämföra äpplen och päron! Jag är övertygad om att både den som studerar och den som går på alfa-kassa har mindre än 3.680 kr kvar, efter att hyra och övriga räkningar är betalda.

Vilket egentligen bara konstaterar det jag skrev igår. Socialbidrag är "rena lyxen" i jämförelse att vara t.ex. student. Jävligt tråkigt (och snedvridet!) att man inte får mer motivation när man väljer att gå en högskole-/universitets utbildning...?!

1 som har tyckt till:

Anjo sa...

Åh vad jag håller med dej!! Jag kollade lite på att plugga till förskollärare och det kjag skulle få ut med fullt bidrag och högsta lånet plus det extra tillägg man får för att man har barn skulle va ca 8-9000....det är ju för fanken vad hyran går på!! sen då, alla andra räkningar som el och sånt?

Nu har jag visserligen sambo som jobbar men ändå det blir ju inte fett direkt om man ska plugga!! Så jag tycker oxå det är helt snedvridet....