Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 17 mars 2009

Vad är det för fel på den bonus som redan finns?

M-politikern Hillevi Engström vill ge pappalediga bonus. Hon anser att det vårdnadsbidrag som infördes är/kan bli en kvinnofälla. (Surprice...!)
Hennes förslag lyder:
- Jag har inte tänkt färdigt, men man skulle kunna införa någon sorts premie, en högre ersättning om man delar den här tiden lika. Jag vill ha ett jämställdhetstänkande även på det här området.

Jag förstår inte vad hon menar? Vad är det för fel på den jämställdhetsbonus som redan finns?!
Sen är det väl så att man kan motivera pappor ännu mer, när det gäller att vara hemma med barnen. Men kunde man inte utformat den tidigare bonusen på ett bättre sätt i så fall (om nu den ovanstående inte duger?) Det är ju inte länge sen den infördes!
Fast politiker över lag tänker väl inte längre än näsan räcker. "Det här funkar idag, varför måste vi då se 4 år fram i tiden"... *suckar*

1 som har tyckt till:

Gurtah sa...

Undrar om fröken Hillevi Engström känner till nuvarande bonussystem?
Utan att känna till det helt och hållet, så verkar det ju vara ett vettigt system. Inte något som tvingar hem den ena eller andra parten. Utan det ger bara en liten bonus för de antalet dagar som tas ut av både mor och far. Om jag nu förstått det rätt vill säga.
Tar mamman ut 200 dagar och pappan 100 dagar, så får man bonus för 100 dagar. Tar mamman ut 100 dagar och pappan 200 dagar, så är det fortfarande bara bonus för 100 dagar. Däremot om mamman tar ut 150 dagar och pappan 150 dagar, så får man bonus för 150 dagar. Verkar väl väldigt jämnställt för en gångs skull.

Har jag förstått det rätt?