Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 17 mars 2009

Jag hade med lätthet klarat det.

Leva på 2.910 kr per månad, EFTER att hyra och räkningar är betalda. Vad är problemet?
Man kan alltså handla för 730 kr/vecka. Snålar man och köper "billig mat", så förstår jag inte alls hur det skulle vara omöjligt?

Tanken är ju dessutom inte att man ska gå på socialbidrag någon längre tid. Att få 3.000 kr att leva på per månad, utan att man behöver "lyfta ett finger" är mer än acceptabelt, enligt mig.

Självklart kan man inte ha dyra mobiler, snabbaste bredbandet, SMS-lån och småkrediter, snygga märkeskläder, två nya bilar (om ens en) och platt-tv och tro att man ska klara det. Men lever man på existentminimum, dvs tak över huvud, mat för dagen och köper begagnade kläder på t.ex. blocket osv, så anser jag det vara fullt möjligt!

Det känns som att materialismen och idiotin i det svenska samhället lyser igenom...

12 som har tyckt till:

Elisabet sa...

Men usch vilken bild!
Fast himla bra att du visar den, för jag tror många glömmer emellanåt...

Anonym sa...

Instämmer att det går helt utan problem att leva på 2900kr efter att hyra mm är betalt.
Själv lever jag på LÅNGT under det, får jag 1000kr över när allt är betalt så blir jag överlycklig!
Ändå har jag råd med att äga en bil och hålla på med bilen. Allt handlar om prioritering och spara när man kan. Förstår inte varför dom gnäller över att kunna leva på 2900kr när allt är betalt. Finns dom som har det mycket sämre än så som klarar sig.
Instämmer att det troligen är idiotin som lyser igenom. Och att dom vill leva med HÖG standard.

Anonym sa...

Jaaasså, min farsas kusin spelar i SSK : D

Anonym sa...

Du har ungefär somma inställning som jag i denna fråga. Kolla in mitt inlägg.
Ha det gott

Unknown sa...

hejsan..kul att du kommer..
det är kl 18:30 och det är inget köptvång..bara kul att du vill komma å kika..men risk finnes att du kommer att handla..MAASSSSOOORRR..jag e ju såld på bling bling och allt som glimar..men det e ju jag..
du får ta med en vän..om du inte vågar komma själv..hIHIHI

Jag hade lätt klarat att leva på den summan oxå..ibland tycker jag att folk slänger ut pengar..visst..ibland måste man unna sig..men i bland är det bra att reflektera över var pengarna går nånstans... !!

Kram

Aila sa...

Jag håller helt med, det verkar vara det ultimata välfärdsproblemet.

Skarsnik sa...

Kan inte annat än hålla med, det enda pengarna går på för mig är just hyran och elen, och när det är betalt är ju resten en struntsumma om man så vill. Svenskar är väl bortskämda kan jag tänka mig..

Anonym sa...

Visst kan alla bromsa sin konsumtion. Men problemet är väl att många redan har lån att betala av, och bindningstid på bredband, mobil o s v. Det går inte att panikbromsa även om man vill...
Under tiden måste man betala allt det där men självklart låta bli att handla kläder och dyra prylar.
Moo

Anonym sa...

håller fullständigt med dig!!
jäkla i-landsproblem vi har alltså..de är så man skäms!!

Anonym sa...

dock behöver man lyfta många fingrar när man går på socialbidrag, det är inte bara att få.

Västgötskan sa...

Pixie:
Nej, självklart inte. Därav "-tecknen. :-)
Tycker det är jättebra att de ställer krav när man söker socialbidrag. Man ska inte kunna handla dator, mobil m.m. och sen komma och få pengar.
Att de då kräver att man säljer det man har är för mig en självklarhet!

Anonym sa...

Första månaderna blir ju garanterat besvärliga på grund av alla fasta avgifter som man har dragit på sig. Men samtidigt så är det ju så att om man blir uppsagd, så har man normalt en uppsägningstid på minst en månad. Så det är ju bara att ta bort alla kostsamma bekvämligheter genast. Sedan finns det givetvis sånt som inte går att bara säga upp. Typ lån och liknande.
Men fixar man bara första månaden/månaderna, så ska det inte vara några som helst problem att klara sig på 2900:- i månaden. Jag har levt på mindre under alla mina studieår och överlevt. Så självklart går det att överleva på den summan.