Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 19 mars 2009

Demokrati är inte bara en rättighet.

Det är skrämmande (men tyvärr inte särskilt förvånande...) att nästan 13 % röstar på en partiledare eller bara av "traditon", när det är val i Sverige.

Hur kan man gå med skygglappar till valurnorna och inte har en aning om VAD det är man egentligen röstar på?! Det är rentav pinsamt.
Demokrati är (eller bör vara) en rättighet, men det innebär även en skyldighet från medborgarnas sida, att sätta sig in i vad olika partier och dess politik står för!

Jag har många gånger hört människor säga efter ett val: "- Det kan de ju inte införa?!"
Jodå, det kan de. Dessutom är det i 9 fall av 10,något som partiet gick ut med redan i sin valmanifest! Så snälla, läs åtminstone valbroschyrerna nästa år.

5 som har tyckt till:

Anonym sa...

Du har inte mycket rätt du :)

tanken har inte slått dig att skillnaden mellan en "röd" och en "blå" regering är så liten att folk helt enkelt inte bryr sig

Det är som att rösta på pest och kolera med en tankegång av att vi har det bra som vi har det jämfört med övriga världen

dina "åsikter" är dock supervackra och det är kul att du bryr dig om något så ovesäntligt när 2 miljarder människor i den riktiga världen lever på existensminimum (mindre än 1 dollar per dag) och 600 miljoner kvinnor får inte lämna sina hus när solen är uppe på grund av en religion

way to go med priotering fuckhead

Anonym sa...

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Jag hatar när folk klagar och sen visar det sej att de inte ens har röstat

Västgötskan sa...

Ola:
Så du menar att alla i Sverige (eller annat demokratiskt land) ska rösta blankt, eller kanske t.o.m. låta bli att rösta, bara för att man ska visa att man förstår att andra har det sämre...?

Att vi inte bryr oss om våran demokrati, vad hjälper det u-länder och andra utsatta?
Dem kan man hjälpa på andra sätt, t.ex. genom att stödja olika organisationer!

Jag tror det är DU som inte har många rätt... :-)

Anonym sa...

"2 miljarder människor i den riktiga världen lever på existensminimum (mindre än 1 dollar per dag)"

Du har så rätt Ola. Alla dessa 2 miljarder människor borde genast skänkas en plasma tv och stadsjeep så att dessa stackars människor kan tävla med vår materialistiska västerländska livstil. Men varför stanna där? Borde vi inte förespråka ännu mer tillväxt och utbyggnader av deras större städer så att de kan anamma USAs metropolitiska livsstil?

Gå och gräv ner dig Ola. Du har troligen aldrig lyft en kotte för dessa miljarder människor. Inte att jag klandrar dig för det. Men skippa gärna hyckleriet.

Anonym sa...

I Sverige röstas nästan alltid på höger-vänster-skalan. Men, den skala som egentligen är än mer viktig, det är skalan demokrati/rättstrygghet - auktoritet/fascism. Saken är ju den att mängden fascistoida ageranden från socialkontor, polis mm. det DISKUTERAS NÄSTAN ALDRIG i Sverige och särskilt inte i samband med valen. Mängder av övergrepp från såväl polis som socialkontor, även t.ex psykitrin föreligger... och ingen agerar mot det! Minns att samtliga dåtidens partier röstade FÖR tvångssteriliseringsprogrammen som ledde till 63.000 tvångssteriliseringar, ofta dessutom på lögnaktiga grunder fram till 1975. Detta betyder att det som jag och många andra HELST VILL RÖSTA OM... det undandras demokrati och partidebatter nästan totalt. ...och då kan ju resten vara ganska likgiltigt.

Läs mer om Sveriges sanna natur, t.ex här: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

Morgan Ohlson: Laglydig, frisk, ej missbruk och 19 års utbildning.
# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
# Hemlös sedan 2008-07-01

Tidigare olagligt: # fråntagits 1 barn # fråntagits 2 olika jobb # 2 fall av anstiftad misshandel # trolöshet av fackförening # förhindrats från arbete >10 år # utsatts flera sekretessbrott # kriminell utpressning av Arbetsförmedling # terroriserats med pulsgenratorer ~1 år. # Hotats anta falsk Asperger-diagnos # Skriftligt förtalats av Karlstads kommun. # Tot cirka 300 lagbrott och # över 2500+ terrortillfällen.

Läs även www.nkmr.org