Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 24 mars 2009

Here we go again...

Låt mig se om jag har förstått det hela rätt:
Vår käre näringsminister menar att istället för fast lön + miljoner i bonus, kommer de statliga cheferna få HÖGRE fast lön?

Inte nog med att regeringen för inte så längesen tyckte det var BRA med rörliga ersättningar. Nu har de vänt 180 grader och "erkänt sig överbevisade".
Ändå kommer Maud med det här argumentet, som känns som rena skämtet. Är det företagens och regeringens sätt att skratta oss arbetare och tjänstemän rakt i ansiktet?!

Hade bonussystemet fungerat hade det väl varit bästa alternativet. Dvs en fast lön och sen en rörlig del (med maxtak!) under förutsättning att företaget går med vinst! Det som har retat upp hela svenska folket, är väl egentligen inte bonusarna i sig, utan storleken på dem, samt att de plockat ut höga bonusar, även när företagen gått dåligt?!4 som har tyckt till:

Tove Kungsholmen sa...

Men om de plockar ut höga bonusar även när företagen går dåligt så är det väl bättre att de bara har fast lön.

Jag tror det är skitsamma vilket system man har, människorna det här handlar om kommer att ha svinhöga löner oavsett. Något jag skiter fullständigt i så länge det inte är statliga företag. Då bryr jag mig massor och tycker lönerna ska stå i proportion till det arbete som utförs.

Angående att regeringen har ändrat sig så ger det ju ett lite oproffsigt intryck samtidigt som alla ju borde ha en rätt att ändra sig. Särskilt som i det här fallet, när något inte fungerar tillfredställande.

Anonym sa...

Japp, han är riktigt smart! =)
Men dock inte hans mor...

Västgötskan sa...

Tove:
Ja, OM de plockar ut bonsar när företaget går dåligt. Men det mest fungerande hade ju varit om de får bonus när företag går bra, annars har de bara en fast ("lägre") lön.

Som Maud lägger fram det så uppfattas det som: "Vi slår ut bonusen på årets alla månader" så märks den inte"...

Och ja, självklart ska man kunna ändra sig. Men det här är ju inte första gången de ändrar sig. Dessutom händer det alltid efter en "folkstorm". Bra att de lyssnar på folket iofs, men synd att de inte tänker efter FÖRE.

Tove Kungsholmen sa...

Abolut men uppenbarliogen fungerar det ju inte och då är det bra att regeringen försöker göra ngt åt det. Sen tror jag som sagt att de berörda kommer plocka ut gigantiska löner oavsett hur regeringen försöker reglera det men, men...