Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 18 mars 2009

Livstid eller inte, spelar det någon roll?

Josef Fritzl har nu erkänt sig skyldig till alla åtalpunkter, även mord och slavhandel. Något han nekade till igår, innan sin dotter Elisabeth´s vittnesmål.
Jag var tvungen att läsa den här meningen två gånger:
"Dotterns vittnesmål övertygade Josef Fritzl - 73-åringen erkände sig i dag oväntat skyldig till alla åtalspunkter, inklusive mord på sitt barn och barnbarn".

Min första tanke var nämligen: "Va, var det två stycken som dog?" Tills jag kom på att han var både pappan och morfar till samma barn. Vilket bara bevisar vad sjukt det hela är!

Nu riskerar han livstids fängelse, i och med sitt erkännande. Spelar det någon roll egentligen om han får livstid eller "bara" 10 år? Gubben kommer väl trilla av pinnen snart ändå... Däremot kanske livstid behövs, för att offren ska känna att de har vunnit sin kamp.

5 som har tyckt till:

Anonym sa...

Fritzl är en man i god hälsa och vi får hoppas att han överlever fängelsevisiten.

Anonym sa...

Världen mår inte bra och inte människorna heller.

Dax att det snart finns en backup-plan för mänskligheten, om denne som art ska överleva den nya tidsordningen som väntar dem.

Jag har sett början på att den börjar. Men jag skäms att behöva representera människan som art idag.

Västgötskan sa...

Laxrom:
Ja, det får vi naturligtvis hoppas. Att han inte dör och kommer undan så lätt.

Anonym sa...

En sån typ som Frits skulle plågas till döden att man låter en lat dra en slipsten från tå till sista håret på huvudet utan att tänka på konskevensrna kan ge

Anonym sa...

Man får väl ändå hoppas att karln får leva ett antal år för att hinna fundera över vad han gjort och orsakat. På kåken får han förmodligen leva i isolering. Sexbrottslingar och incestbrottslingar i synnerhet står lägst i rang på den interna statusskalan. På en öppen avdelning skulle han förmodligen inte överleva särskilt länge. Även brottslingar har sina hederskodex. Jag skulle inte vilja vara i hans kläder när han kommer till ett fängelse.