Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 2 mars 2009

Otrohet bottnar ofta i bristande kommunikation.

Otrohet handlar självklart om att något inte funkar i den relation man redan har. Varför skulle man annars titta åt någon annan?
"Bekräftelse", säger någon. Men det blir ändå samma förklaring. Då får man förmodligen inte bekräftelse och/eller känner sig inte tillräcklig i sin nuvarande relation.

Har man ett förhållande där man sätter sig ner och pratar när något känns fel, så kan man få det att fungera. Att "ligga runt" när något känns jobbigt eller fel, hjälper inte ett skit...!

Sen kan jag delvis förstå att det är svårt att ha tid för varandra, när man har fem barn. Men det går ju om man TAR sig tid. Nu har paret de skriver om 10 barn och det verkar fungera ypperligt... :-)
"Tid är pengar" brukar man ju säga. Men kanske man borde säga:
"Tid är kärlek"?


2 som har tyckt till:

Vaniljlatte sa...

Hela alltet! Det ska alltså inte bara flyttas om i hyllorna utan det ska bli helt nya hyllor med :) Känns jättespännande.. och ska bli kul att få lite ombyte med. Nu går man ju på automatik där ute.. som ett nytt jobb fast ändå inte! :)

Anonym sa...

Intressant..
Man kanske inte behöver ha dåligt i sin egen relation för att hamna i en otrohet.
Olika tillfällen som en nära vänskapsrelation där man känner uppskattning, blir en förstulen kram som blir fler kramar som kan leda till en puss kanske drar igång en pirrande känsla för varann. Sätter man stopp o inte går vidare men känslan/omtanken om varann på ett djupare plan , var går gränsen för otrohet? Räcker det att man känner lite för mer o längtar efter den där kramen o pussen som är förbjuden för att kallas otrohet? Svårt det där att klassa in om det inte är sex inblandat..
Sitt eget förhållande hemma kanske också får nåt gott ur "känslor för någon annan" som att man blir medveten om att jobba på sitt eget och försöka få en nytändning och uppskatta sin egen partner. Att man mår bra av uppskattning och en flirt från någon annan som tycker man är attraktiv det är klart.