Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 12 mars 2009

Varför detta behov av att se ner på andra?

Jag förstår inte varför man gör en så stor grej av amning?
Tidigare i veckan skrev alltombarn.se en artikel om en tjej som redan från början valde att inte amma sitt barn. Hon blev genast anklagad att vara egoistisk. Att amning var naturligt och att det var minsann därför vi kvinnor hade bröst!

Ja, det må så vara. Men varför måste vi se ner och "attackera" dom som väljer att inte amma?
Själv har jag hel-/delammat båda mina barn fram till ca 7-8 månaders ålder, för att JAG valde det. För att det kändes bra och för att allt fungerade som det skulle.
Vad är det som säger att det känns bra för alla? Alla kvinnor/mammor är väl tillräckligt mogna att fatta egna beslut, utan att hela Sveriges mödra-skara ska ropa i kör att man gör "fel"..?!

4 som har tyckt till:

whatthefuckdotcom sa...

Det där är hemska fördomar, för ibland så går det inte. Min Malcom ville bara inte ta tag, så jag hade inget val. Och jag fick mycket skit för att han var en flaskbebis. Självklart ska man få välja utan att bli hatad, jag valde inte ens själv men fick skit ändå. Vissa mammor är bara fördjävliga mot andra.

Anjo sa...

Jag har två tjejer och den äldsta tog inget bra tag och när hon väl gjorde det så fick hon bara ont i magen och då blev allt kaos hemma vad jag än valde bort att äta själv av allt det vanliga så hjälpte det inte, så jag slutade efter MYCKET ifrågasättande från bvc, andra barnet sa jag att funkar inte amningen direkt så tänker jag inte amma är själv så obekväm i amningen så att det kändes bäst ändå att inte amma plus att pappan får en större chans att knyta an till sitt barn. Det funkade inte med amningen med andra barnet heller, så jag har två "flaskbarn" men de har mått lika bra för ändå!

Så sur jag blir å sånt!!

Stína sa...

Kan ju också tillägga att man inte blir dummare av flaskmat. Jag är uppfödd på ersättning eftersom min mamma inte hade en droppe mjölk i sina bröst och trots detta så låg jag bland de bästa i klassen under alla mina skolår och jag har ett hyffsat högt IQ. Tycker att det är helt upp till mamman hur hon vill göra.

Anonym sa...

Jamen Stina, man kan inte resonera på individnivå (typ "min farfar rökte och han blev minsann 100 år"). Du må vara smart men hade kanske varit ännu smartare om du fått modersmjölk.