Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 5 mars 2009

LITE måste man väl anpassa leverne efter plånbok också?

Jag ska inte säga att jag vet hur det är, att vara ensamstående mamma, för det vet jag inte. Däremot vet jag hur det är att vara förälder.
Att skaffa barn är ett val man gör. Det är viktigt att tänka efter FÖRE: "Hur blir det om jag skaffar ett, två, fyra, eller åtta barn?"

Man har helt plötsligt fler munnat att mätta, fler kroppar som behöver värmas. Sen kan det ju alltid hända oförutsedda saker i livet, självklart.
Men alltför många skaffar barn och verkar tänka: "Det löser sig"... Ett barn är ett LIV. Ja, det är fantastiskt och svårt att avstå. Men måste man inte också som vuxen fråga sig själv om man klarar av ansvaret det innebär? Att man måste kunna anpassa vardagen, man måste kunna koka soppa på en spik?

Helt ärligt förstår jag inte den här mamman alls..?
"– Att ha barn nu och då är väsensskilt. I dag måste man ha dator, bredband, digital-tv och mobiltelefon.
Annars är barnen inte med, för alla andra har det.

De bor i en trea söder om Stockholm. Men bostadsrätten ska snart säljas och vinsten delas. Det räcker inte till att köpa nytt så de måste hyra lägenhet. De lediga i området kostar 10 000 kronor, därför måste de troligen flytta."

Som förälder (ensamstående eller ej!) så KAN man inte ha en hyra på 10.000 kr. Man KAN inte köpa mobiltelefon till alla ungarna. Man MÅSTE inte ha digital-tv. Hon har dessutom 3.000 kr över efter alla räkningar är betalda. De finns väl de som inte ens har det?!

När man själv var liten existerade inget av det ovanstående. Jag lekte med mina kompisar i skogen. Ett träd, en pinne, ett berg; vad som helst var vi nöjda med!

3 som har tyckt till:

Anonym sa...

Nee du 3000 är inte mycket om du räknar med vad maten kostar för 3 pers. varav en tonåring. Efter vad jag förstår har du oxå barn. Om du blir själv när dom är i tonåren tycker du då att dom ska räcka upp handen i skolan när det ges uppgifter som ska göras via nätet och säja att dom inte har dator hemma utan måste be om hjälp i skolan..och vad jag vet har ALLa i Sverige digital-TV-det analoga nätet är nedkopplat!
Jag antar också att du inte har några leksaker hemma utanskickar ut dina barn att leka med pinnar och kvistar när dom har kompisar hemma! Tack för ordet!

Ulla-Britt sa...

Hon har kaske 3000 kr över...när allt är inräknat inkl.mat.Sen har det blivit för mycket med alla moderniheter alla ska bara ha allting,nä man får rätta sig efter plånboken.

Toves sa...

Bra skrivet! Ska kolla länkarna nu med risk för att bli upprörd över hur puckade folk är...