Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 6 mars 2009

Är man gravid har man tydligen "rätt" att utnyttja systemet...

Ni som följer min blogg (kul förresten!) kanske vet att jag skrev ett inlägg för någon dag sen, där jag beskrev att jag INTE hade hetsat upp mig över ett inlägg på familjeliv. Nu är mitt vanliga jag tillbaka tror jag. Men kan man låta bli att INTE bli upprörd när man hör sånt här?!

"Jag har gått på Alfakassa sen vecka 24 helt frivilligt och ingen har med det att göra. Visst jag kunde säkert ha fått ett jobb då om jag låg i...men orka..! Har istället verkligen haft tid att njuta av min graviditet.. Satsat på körkortet och haft tid till att göra saker jag vill göra. Har ett väldigt psykiskt påfrestande jobb i vanliga fall där jag har jobbat heltid länge och nu ville jag som sagt bara njuta..Folk får säg vad de vill.. men att jobba är inte livet..Och man är människa..ingen jävla maskin..
****
Haha.. Visste att jag skulle få den kommentaren av någon. Ja ,vem är det som drabbas? Inte är det dig personligen i allafall. Man kan dra jämförelsen med Viktoria och Daniels bröllop som alla håller på och gnäller om. Alla bah.."Åhh,det drabbar mig,och kostar så mycket.
Nä, jag är gravid och jag anser att jag har rätt att utnyttja systemet nån gång i mitt liv i alla fall. Lite valuta för att man sliter som ett djur ska man baskimej få.
****
Det handlar om tre månaders uttnyttjande i mitt liv.Så mycket som jag anser att systemet utnyttjar mig och mina skattepengar,så kan man gott och väl ge igen lite..O det är lite i jämförelse med vad staten gör mot mig/oss. Vem far illa av det?
****
För det första så skrev jag tydligt att jag har jobbat och slitit länge.Det är inte så att jag lever såhär annars... Avskyr människor som utnyttjar systemet i vanliga fall,där det inte behövs. Men jag tycker att i mitt fall behövs det, för jag är gravid och min arbetsgivare fölängde inte mitt vik pga graviditet så jag blev tvungen att sluta i januari. Sen får du, och andra säga vad ni vill!"

Hur kan man vara så naiv, så blåögd, så omogen och ha en så uppenbar dubbelmoral?! Man blir ju mörkrädd! :-O

3 som har tyckt till:

Björn sa...

Vilken rolig människa...
Det är ju inte så att det drabbar dig personligen skrev hon. Tror fan att det drabbar mig. Givetvis inte för att en person utnyttjar systemet. Men det är ju inte bara EN som utnyttjar systemet, utan det är massor av folk som "passar på" att utnyttja systemet "bara för att systemet utnyttjar oss", som de säger...
Systemet fungerar ungefär likadant som försäkringar. Där passar folk också på att utnyttja det när läge ges. Ända problemet är ju att alla försäkringsbolag tvingas höja alla premier för att täcka upp förlusten som alla fuskare skapar. Det innebär att fusket absolut drabbar mig personligen.
Men det är ju kul att just denna tjejen minsan har rätt att utnyttja systemet. Njuta av graviditeten får hon gärna göra. Det är bara att skita i att jobba och göra som hon vill. Men att låta alla andra betala för att hon är lat. Det är lågt. Men allt för vanligt bland bortskämda, "jag-vill-inte-göra-något-men-tjäna-en-massa-pengar-ändå" människor.

Så, nu har jag klagat färdigt... :D

Amathea sa...

Åh.. vilken jävla mupp!
Klart att alla vill få bli bortskämda som gravida, men inte fasen ska man utnyttja systemet för de!!
Jobba om du kan jobba, sök jobb om du går på a-kassa (alfa-kassa), är du för sjuk för de, va sjukskriven, annars får man fanimej skämma bort sej utan ekonomisk ersättning för de!
Fy fan!

De är sånna som gör de svårt för dom som VERKLIGEN förtjänar hjälpen!

Moosan sa...

Och HON anser sig har RÄTT att göra så....har ALLA gravida det då?..eller BARA hon?...konstigt tankesätt den bruden har!!
kram