Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 31 januari 2012

Man vet att sonen är blond...

...när följande scenario utspelar sig;
Lill-skiten jagar äldsta sonen runt, runt, runt fåtöljen och båda skrattar så de kiknar. När stora sonen sen hoppar upp och sätter sig i fåtöljen fortsätter lillskiten runt, runt, runt och skrattar högljutt!

Eh...Hallå? Han är inte "DÄR" längre..! (Herregud, var ska detta sluta...?) Ha ha!


Vill ni gå med i min grupp: AFBM?

Man har gjort en undersökning på vad som irriterar oss mest på facebook.
Etta kom "Vänner som publicerar onödiga statusar, varje dag".
Jag skulle gissa (även om det inte stod med) att det även är irriterande när man skriver in när/om/hur mycket man har tränat.

Jag känner mig träffad. På "all of the above"!
"Hej, jag heter Malin och jag är facebook- och blogg-beroende". Ha ha!




Men samtidigt känner jag; Om människor verkligen irriterar sig så mycket. Lägg ner skiten då. Gå ur sociala nätverk och låt alla oss nördar som tycker det är roligt att läsa om vardagens barnkräk/bajs, trötthet, sovmorgonar, matlagning och kaffe-/tedrickande hänga där...?! Tillsammans, i en enda stor irriterande, facebook-hög?! ;-)


Personligen irriterar jag mig mest på människor som skicka vänförfrågningar och sen ändå aldrig skriver något. WHY??? Vill de bara spionera på andra, men inte "lämna ut" sig själva, eller vad? För det är ju inte så att de måste dela privat information, som att de hade sex igår kväll eller fick klamydia för 2 månader sen...! *Gaaaah* Irriterande kan ni vara själva!



Så... Vilken facebook-typ är ni?


Dags att agera, Annie Lööf?

Som villaägare blir man ju lite smånervös när elpriserna åker berg- och dalbana. Den här vintern har (hittills) varit underbar, då elfakturorna knappt har ökat nämnvärt pga det milda vädret. Men nu flaggas det för prishöjningar igen, pga kallare väder och att många reaktorer är ur drift.

Det mest frustrerande är att f.d. näringsminister Maud Olofsson gick ut flera gånger, efter att ha haft möten med elbolagen och "tagit bolagschefer i örat", och sa att:
"- Nu är det löst. Nu litar jag på att de sköter detta".

Mm.... Den tilliten tycks ju resultera i mycket...

  • Forsmarks reaktor 3 tas tillfälligt ur drift på onsdag. 
  • Startdatum för stillastående Oskarshamn 3 är framskjutet och inte exakt angivet. 
  • Även Oskarhamn 1 och Ringhals 2 är ur drift, sen tidigare.

Nya näringsministern, Annie Lööf känns rätt anonym i dagsläget! Dags att stiga fram och ta ett (nytt) snack med elbolagen kanske...??



måndag 30 januari 2012

Kult!

Jag förstår inte alltid behovet att göra om allting...?! Visst är tekniken bättre idag, men är det inte de smått pinsamma detaljerna som gör det gamla lite charmigt ändå?

TV4 Guld visar just nu gamla repriser av 80-talsserien "Hulken". Jag menar; den "nya" hulken-filmen. Vad är den jämfört med det här? (Observera den härliga frisyren på han som spelade hulken!) *skratt*


PS. Men efter den här bilden tror jag nog att jag hellre hade sprungit på Hulken i en mörk gränd, än David Banner...
;-)


Tänder, tänder, tänder!

Mycket åkande den här morgonen. Först lämna barnen i skolan och sen hem igen. För att vara hemma drygt en timme och så in till stan igen, för tandläkarbesök för lill-skiten.
Sen när började de med 1-årskontoller?? Nu har han ju förvisso redan fått 2,5 tänder, men hade det varit mellansonen som hade blivit kallad vid den här åldern så hade jag sagt:
"- Sorry, inga tänder ALLS att se här!"

Han fick ju sina första tänder strax efter 1 år, den lilla trögisen... Vi trodde, där ett tag, att han skulle bli tandlös för resten av livet! Hi hi!


Ja ja, hur som helst. Det hela gick bra i alla fall. Men tanten fick onda ögat när hon skull kolla på tanden i överkäken.

Hem igen med, inte en utan TVÅ, tandborstar + tandkräm i färgglada färger och om en timme bär det av in till stan igen, för att hämta barnen. Ibland önskar jag att vi bodde inne i stan. Men nä... ändå inte! :-)

PS. En liten fundering som ploppade upp i samband med det här inlägget. Varför använder vi samma ord till så många olika saker...?? Har de som kom på orden så dålig fantasi?
* Vi har tänder i munnen.
* Man tänder på någon.
* Man tänder en lampa.
WHY??



Det var nära...

... att jag köpte en smartphone häromdagen.
Fattar ni. JAG. Smartphone?? Mohahaha! ;-)


När killen i telia-butiken skulle kolla lite priser och då frågade vad jag hade för abonnemang idag, mumlade jag något med "25-nånting tror jag det heter"...?

Han såg HELT frågande ut och gick in i sitt system och kollade på mitt mobilnr. Jodå, det hette "25-nånting", men han mumlade tillbaka att:
"- Det var ju ett tag sen det fanns, ja..." 
Mmm... Ungefär lika uråldrigt som min telefon, förmodligen?! Ha ha! 

Jag fastnade mest för Ericsson Xperia Ray. Vad tycker ni om den, ni som har den?
Eller några andra tips? Jag tycker ju bara att alla ser likadana ut och har samma operativsystem. Det enda som skiljer är antalet pixlar på kameran.. (?)



söndag 29 januari 2012

Vad är det som luktar...?!







Om ni går förbi någon som luktar lite illa. Ok, mycket illa. Som typ ruttet ägg.
Döm henne inte för hårt. Det kan faktiskt vara så att hon är trebarnsmamma. Som har röjt hemma. Och som råkade få gammal, sur mjölk över sig! Och som inte hann duscha, utan bara svabbade av det värsta med en våtservett...

Ok..???
Ok! 



Jag och orkidéerna har nog samma uppfattning.

Jag längtar verkligen efter våren. Egentligen en ganska underlig känsla, då vi knappt har haft vinter över huvudtaget. Fast å andra sidan har vi ju haft höst i ett halvår och det kan vara nog så uttröttande för kropp och själ! 


Uppenbarligen har mina orkidéer också trott att vi har hoppat över vintern, för någon vila har aldrig infunnit sig. De blommar om, blommar om och blommar om en gång till. Jag är inte den som klagar, förvisso. Men kontrasten med snö utanför, känns lite skum.

Men i första hand är det fullt ös mot arbete som gäller (Innan våren kommer alltså). Herregud, vad fort dagarna går. Imorgon är det bara 3 veckor kvar...! :-O

Jag har ju, som tur är, ett roligt jobb men jag måste ändå erkänna att det känns lite motigt att gå dit nu, när man varit hemma så länge... 
Sambon får vara hemma hela våren och hela sommaren. Lyckost! ;-)


Andra sorts spänningar?

Det är ju nästan så att man får känslan av att det är helt andra "spel bakom gallerierna", än den uttalade partiledar-debatten, som orksaker spänningar i Kristdemokraterna...? He he! ;-)


lördag 28 januari 2012

Vill du odla ditt klasshat?

I så fall är du tyvärr för sent ute. Förbundet "Allt åt alla" hade idag, 28 januari, ordnat med en gruppresa till Saltsjöbaden /Solsidan för att man skulle få se hur de rika bor.

Hm. Alltså, jag vet inte vad jag ska säga/skriva här. Hur...var...men...eh...varför??

Sitter de kanske även och finslipar på en bussresa till en fattig stadsdel, för att låta rika människor åka omkring och titta på hur uteliggare har det? :-P





Vill du också möta brunöga?

Äldsta sonen fick presentkort på stadens bokaffär när han fyllde år. Vi har inte fått tummen ur förrän i veckan, men då visade de sig att de böckerna han ville ha behövde beställas in. Sagt och gjort, idag var vi och hämtade dem. Tre nya "Vitnos"-böcker. Till sonens stora glädje!

De handlar om ett vilt gotlandsruss som hamnar hemma hos en liten flicka som heter Pia. Ett väldigt busigt russ som hela tiden hittar på hyss och lär känna nya figurer/djur och som kallar sig prins, för att han en dag ska bli kung över alla gotlandsruss på Lojsta hed.



URMYSIGA böcker, verkligen! Man kan väl (tyvärr) lätt tro att hästböcker inte går hem hos en 7-årig kille, men jodå, inga problem alls. Han har dessutom pratat om dem i skolan. :-)

Och eftersom jag läser mer barnböcker än vuxenböcker nu förtiden, får jag rekommendera dessa istället! Som sagt, mycket mysiga historier som är båda busiga, tänkvärda och roliga. Sonen skrattar högt ibland!  :-)



fredag 27 januari 2012

Lika som bär?


Nu vet jag varför jag tyckte att jag kände igen Stefan Löfven! 
Han har ju varit med i ett känt dansband innan..! ;-)




Är ni helt galna....

...i semlor allihopa?!
Det var väldans vad många som bloggade om just semlor! (Jag missade säkert någon).

Jag kan äta bullen, grädden och florsockret. Men all förbannad mandelmassa... Blä! Fast jag borde väl i och för sig vara glad att det är någon sötsak här på jorden som jag inte har cravings efter. Ha ha!


Så här var det.

För alla er som tydligen eventurellt var mer blonda än mig... ;-))
"C som i titta" = "Se" som i titta. ;-)


Pöss!

Radioreklam som inte riktade sig...

(eller gjorde den just det?) till oss blondiner...
Det har gått en reklam på radion för...ja du, för vad vet jag inte (Så bra var den reklamen...)  Men det handlar om någon träning som "BARA" tar 17,5 minut i alla fall. Och i slutet säger tanten på urgöteborska:
"- SMS:a Cattis till...(någonting)... Cattis med C. Som i titta!"

Jag var på väg att göra ett blogginlägg för ett par veckor sen och fråga vad i h****e hon menade med "C som i titta"???
Som tur är gjorde jag inte det... (Ja, jag är ju blond.... *harkel*)



God morgon! :-)


torsdag 26 januari 2012

Att barnleksaker kan vara så ointressant?!


Vi har haft "barnspärrar" på skåpen under diskhon i köket. De är såpass slitna välanvända att de har slutat fungera och vi har inte hunnit fått tummen ur att köpa nya.
Alltså, ni anar inte hur många gånger per dag jag får rycka loss papper, risifruttilock och annat från lill-skitens händer. Varför kan inte små barn förstå att de ska leka med sina LEKSAKER????

Ja ok, jag är väl ganska nöjd med tillvaron ändå. Han är ju rätt söt när han springer omkring och "vinkar" med skräpet i handen...... (erkänner motvilligt). ;-)



God morgon (eller förmiddag kanske)!




onsdag 25 januari 2012

Beverly Hills 90210 - Då och nu.

Jag bläddrade förbi tv4:as nya avsnitt av "Beverly Hills 90210" häromdagen.
Förmodligen ligger det ju nostalgi bakom, men den nya versionen är väl inte lika bra som den gamla?? Brenda, Brandon, Dylan och Kelly var/är ju kult! Det känns som om de bara tagit seriens namn, ett par av de gamla skådespelarna och sen....voilá. Ingenting.
Men oavsett...

Personligen tycker jag det är lite tragiskt hur det kroppsliga har förändrats på dessa 15 åren. Där de tidigare var slitna levis-jeans och t-shirtar (Ja, ofta även för tjejerna) är det nu korta kjolar och djupa urringningar. Och dessutom känns de nya skådespelerskorna yngre... För det kan väl inte vara så att det är jag som börjar bli gammal..?? :-O





Gästbloggande @by The Sambo



Ok, där kom den. Sambon förklaring :
Jag skulle vilja säga typisk fruntimmer som bara lyssnar på hälften av det som sägs...
-Jag lägger nyckeln här...
Var vad du hörde. Vid:
- Eller förresten, ni ska ju åka snart...
Hade du tydligen slutat lyssna. Och vid:
-Så jag startar den.
Så kom det vanliga, kvinnliga:
-Ja...
Som egentligen betyder:
Jag har slutat lyssna på dig för länge sedan eftersom du ändå inte har något intressant att säga. Men jag svara ja för att hålla uppe fasaden...
Eller hur var det nu...?



Min förklaring:

Ok. Men jag var jävligt trött! Och jag skrev ju faktiskt "tack älskling". ;-)


Det är tanken som räknas..(?)

Igår kväll körde sambon "min" bil, därför sa han imorse:
"- Jag lägger din nyckel här" och pekade på hallbänken.

När jag skulle gå ut och för att köra sonen till skolan så låg det ingen nyckel där. Vad f-n...?! Letade, men fick till slut ta extranyckeln som jag visste låt i köksskåpet. När jag sen kommer ut så står bilen...igång.
Tanken var ju god. Tack älskling!
Men hur i h****e skulle jag veta att du hade startat bilen, när du sa att du la nyckeln inne? Jag hade ju kunnat leta ihjäl mig? Karlar... *Suck*



Nu kommer han säkert kommentera och säga att han inte sa att han la den på bänken. Men jo, det gjorde han! Jag är nästan helt säker. :-P


tisdag 24 januari 2012

Korkad eller bara dum...? ;-)

Om jag vet om att jag kommer vara dödstrött imorgon bitti, varför går jag då inte och lägger mig? Är trött, men ändå konstigt "rastlös" på kvällarna. Skum känsla... 
Nej, jag får väl tvinga mig i säng annars är jag zombie-look-a-like imorgon! :-P


Go´natt!


Ni som jobbar med mat - Se upp för den nya orgasmen!



En vän på facebook fick lära sig något nytt (och förmodligen oväntat) idag! ;-)


Mitt liv ibland hästar.

Det har alltid funnits och kommer (tragiskt nog) antagligen alltid att finnas fördomar kring hästar och ridsport. Det märktes ju inte minst nu senast, när Rolf-Göran Bengtsson fick ta emot Jerring-priset.
"- Hästen gör ju ändå jobbet".  Jo, men eller hur....??? En väldigt mogen och kunskapsuppvisande kommentar, rakt ut ur munnen på en journalist, år 2012...! Som han förvisso fick äta upp strax efter... :-P

Det är som att säga till en rallyförare att det är bilen som gör jobbet. Hästkrafter som hästkrafter; båda måste STYRAS upp för att man ska få ut maximal effekt och kunna vinna!


Jag kan själv tacka ridningen för mycket. Jag började inte rida förrän som 13-åring, vilket är ganska sent i ridvärlden. Alla dagar (och det blev många!!) i stallet, fick mig att utvecklas något kopiöst som person!

Hästar är inte något som alla kan hantera. Man måste ha mod, styrka, integritet, förnuft och ansvarskänsla. Som osäker, halvslarvig tonåring vad jag TVUNGEN att "växa upp". Jag blev starkare som människa och ibland var stallet den plats som kändes mer som "hemma" än mitt hem (absolut inget illa menat mot min familj!!) 

Utan "mina" hästar hade jag förmodligen inte haft så mycket skinn på näsan som jag har idag. Och kanske inte heller så konstigt att jag drömmer om en egen hästgård. :-) 


måndag 23 januari 2012

Snurrig i skallen!

När man efter spinningpassets intervaller försöker minska motståndet genom att vrida på vattenflaskan... DÅ ÄR MAN TRÖTT!!!
Nu blir det bara soffläge för min del. Söta, gulliga sambon lägger barnen. Jag är sååå tacksam (och lite bortskämd). ;-)



Ha en underbar kväll därute!


Ett gott skratt förlänger livet!

Nej, som sagt. Nu skiter vi i skiten (icke bokstavligt och bokstavligt)!
Ett skratt förlänger livet, säger Suzan. Häng på och visa era snyggaste/galnaste leenden/flin efter ett par veckor knökefulla med dubbelhakor! ;-D




Craaaazeyyyy?! 

Fel av mig.

Förlåt. Fel av mig. Det på golvet var kiss. Det på mattan var visst kräk...
Nu känns det MYYYCKET bättre.... ;-)



Skitmorgon...

...bokstavligt talat!
Jag vaknade först i en hög av bajs. Lill-skiten (som nu gör skäl för smeknamnet) hade bajsat så mycket att blöjan hade läckt åt ALLA håll! Sambon märkte inte detta, när han skulle ta upp honom och byta blöjan (och det var innan jag upptäckte bajshögen i sängen (och på mig själv). Så han tog på sig kläder först och bar sen plutten till toaletten, för att där upptäcka att både hans byxor och tröja blev fulla av skit...

När jag sen hoppat in i duschen och tvättat av mig, kommer jag ut till hundkiss i hallen, hundkiss och hundbajs på vardagsrumsmattan...?! GAAAAAH!!
Nu löper förvisso djävulshunden och av någon anledning (som jag googlat fram) har de ofta ett behov att "göra ifrån sig lite oftare" under de veckorna. Visst, ok. Fine. Men SÄG TILL att du vill ut då, hundskrälle! GAAAAAAH (igen)!!



Hur har eran morgon varit?



söndag 22 januari 2012

Hot, hot, hot!








Som jag hoppades...alla kläder i behåll den här gången.
Tyvärr glömde vi kameran i bilen, men skridskoåkningen gick helt ok. Jag har alldeles nyligen köpt ett par hockeyrör. Jag fullkomligt HATAR de där förbannade, j***a taggarna på "damskridskorna"! Så det fick bli lite ändring på grejerna. Killskridskor it is, alltså.

Det var väldigt vingligt till att börja med. Men det är det alltid, oavsett skridskor. Efter en kvart eller så, släppte det och jag ramlade inte en enda gång. Yeay för mig! ;-)

Efter ishallen blev det först ett litet besök till mina föräldrar för fika och lagning av dator var det tänkt. Det räckte med att sambon dammsög bakom "burken"/hårddisken och den hoppade igång. Ha ha!

Sen in på Ica för lite inhandling av mat för vi väntade besök lite senare. Lagade mat och eldade lite i murspisen när vi kom hem, för äldsta sonen började frysa. I ett par timmar (under middagen) satt jag och svettades och klagade lite över hur varmt det var.

Sen säger kompisen (i något sammanhang) att hon hade sett att jag hade rosa/lila trosor på mig. Va?? Jag hade ju inga rosa/lila trosor...??! När jag tittar efter upptäcker jag att hon har sett kanten på....

...mina långkalsonger?! Smart där, Västgötskan... Verkligen smart. :-P



Tappa byxorna?

Härligt att läsa att något bra kan komma ur gårdagens pinsamma upplevelse. (Att ni fick er  ett gott skratt alltså)! ;-)
Idag ska jag först iväg till gymmet och sen till ishallen. Kan man tappa byxorna där, eller kan jag slappna av tror ni? 



lördag 21 januari 2012

Behagen hängde fritt!

Vi var i simhallen med barnen idag. Herregud, vad det snöade. Eller ja, inte inne i bassängen alltså, men utanför. Hela dagen lång har det snöat...! Nu när det snart är vår (ja, jag är optimist!) känns det som att det kan kvitta... :-P

Jag var själv i stora bassängen med äldsta sonen en stund, så han fick träna på att simma. Vi skulle hoppa från kanten på det djupa och han hoppade, medan jag valde att dyka. Ingen bra idé. Inte alls bra! Riktigt, riktigt dålig faktiskt...



Redan när jag bröt vattenytan kände jag att överdelen på bikinin for all världens väg. Mina två behag levde fritt och glädje sig säkert åt detta en kort stund (?!) Det gjorde inte dess ägare. Dvs jag!


Jag fick snabbt (!!!) simmat in till kanten och fick, efter mycket om och men, fixat till den så den satt rätt. Sen upptäckte jag att även "halterneck"-bandet hängde löst och tänkte först att det hade gått sönder. VAD SJUTTON GÖR JAG DÅ???
Som tur var hade den inte gjort det. "Bara" lossnat från öglan på insidan av kupan, så jag kunde haka i den igen. *pust*

Runt bassängen gick en av badvakterna (även "känd" sen innan i bloggen, som sonens snygge simlärare). Ni 

kanske tänker att detta var ett försök att imponera, från min sida. Men nej! Är man trebarnsmamma är topless INTE ett sätt att imponera...! *harkel* ;-)

Dagens slutsats: Jag börjar förstå varför gamla tanter har baddräkter istället för bikini... Inte för att jag gammal alltså, men ja, ni fattar. Eller...? Äh, vad f-n... Ha ha!