Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 22 december 2009

Vv ändra din ansökan! Annars...

Tydligen får inte en ansökan se ut hur som helst. Man prövar ett fall i regeringsrätten, där man anser att en kvinna själv har gjort så att hon inte fick jobb. Hon skrev bl.a. att hon helst ville ha jobb på sin egen bostadsort och att hon sökte jobbet efter att ha fått annonsen från arbetsförmedlingen.

Jag kan hålla med om att man inte ska ha rätt till a-kassa om man inte söker jobb! Men de reglerna som finns, där man måste söka jobb 50 mil hemifrån, trots att det innebär sambon skulle behöva säga upp sig från ett fast jobb, är fullständig idioti!

Och var ska man dra gränsen om detta fall "går igenom"? Hur kommer det t.ex. att gå för ungdomarna som allt som oftast skriver liknande:

"Hej,

Jag heter Sofia och jag söker den här tjänsten, för den verkar ganska intressant. Jag har gått vårdprogrammet men kan tänka mig att jobba som barnskötare ett litet tag.
Jag har inte jobbat inom detta område, men jag är ju ganska ung själv, så det ska nog gå bra.

Mvh Sofia"


3 som har tyckt till:

Esteban sa...

Grundproblemet är ju en absurt långt gången process av "ena handen vet inte vad den andra gör". Moral och principer åsido, jobbet som nu i detta fall var utannonserat i Örebro (kvinnan var från Karlstad) blev med all sannolikhet tillsatt, troligtvis av en Örebroare som också var arbetslös. Så resultatet är detsamma.
Sedan är det lika absurt att folk på egen hand ska tvingas skicka hundratals meningslösa ansökningar (som slösar arbetsgivares tid) för att tråla efter jobb. Låt AF förmedla jobb istället: personalen håller kontakt med arbetslivet och sorterar inskrivna efter kvalifikationer samt erbjuder matchning efter behov. I alla andra branscher är det en självklarhet att professionalism och organisation ger bäst resultat, varför skulle matchning av arbetskraft och arbetsgivare vara annorlunda?

Anonym sa...

Tå ja såk i annons att ni sökte vinskspråkiga brästen, dänkte ja, joppet e mitt!!
Jaha pra meriter sen titikare, nu ja räkna tom:
1)Krundskola klass 1,2,3,4,5,6 och halva suan
2)Konvimenterad
3)Joppet:ja ha inte joppat på syrka förut, men ja ha varit me på kussinens pekravning
4)Ja e van att plattra om väder , så ja kan nog bredika pra
5) ja är okkso en jäveln på app plandra krokkar , så ja kan servera nattvarten
Me t mina meriter grävs en hök lön, ganse 40000 kr/mån och sänstepil kräver ja.
Kommtakta mig for peronlig möte

oumberligating sa...

Så här får det inte vara nästa år, alldeles för lite kommentarer på dina fina inlägg!
Jag hoppas jag blir lite friskare nästa år (ler)!
Nu har jag exakt en timme på mig innan den "stora Julbataljen" brakar igång i det Olofssonska hemmet, så den timmen ska jag nu ägna mig åt att önska alla mina gamla och nya Vänner i Bloggvärlden en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram ifrån Peter!
Som sagt ha det som bra som det bara går och var rädd om dig och de dina!