Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 16 december 2009

Silar myggor och sväljer elefanter?

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser såna här debattartiklar? Först kan man väl hålla med om att det inte är någon nyhet att bilpendlande med bensindrivna bilar påverkar miljön i en viss utsträckning. Men att höra argumentet att man som privatperson inte ska äta "onödiga mängder" biff (?) samtidigt som världens politiker/parlamentariker flyger kors och tvärs över världen i flygplan som spyr ut koldioxid..??


Kollar man på utsläppet per person och år så ligger USA i topp på 20 ton och Kina har endast 5 ton. Ändå är det USA som inte vill lägga manken till...

Vi ska väl alla dra vårt strå till stacken, men att jag slutar äta kött 2 dagar i veckan lär väl hjälpa föga. Varför silar man myggor när man tycks klara av att svälja elefanter?DN, DN, DN, SvD

3 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Ja, varför gör man det egentligen!
I det stora hela så är jag nog inte så sjuk egentligen (ler)!
Världen är galen! En annan intressant sak är att på alla bilder jag sett ifrån Danmark och miljöaktivisterna där så röker alla, hur får de ihop det tänket, rökning är väl inte ur utsläpps synpunkt det värsta,men vad tobaksindusrin symboliserar är väl "miljöförstöring" när det är som värst!
Snälla skriv inte "djävla sked", då sätter du mig i kontakt med min sorg! Det där var inte vilken "djävla sked" som helst inte!
Kram ifrån Peter!

Katarina sa...

Js det är den fuktiga luften som han inte klarar av. Och när jag skrev promenad så menar jag att JAG tar promenad och HAN åker i vagnen.

Anonym sa...

Kött/mejeri-industrin står för 18% av växthusgaserna enligt FN:
http://www.fao.org/newsroom/en/news/2006/1000448/index.html

Då kanske du förstår kopplingen?