Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 28 december 2009

Tacka vet jag en bra bok!

E-böcker och läsplattor? Vad är det för trams?! En bok, är en bok, är en bok!

Nej då, jag är inte konservativ. (Ok, kanske lite då). Men visst sjutton är det något särskilt när man sjunker ner i en fåtölj/säng med en riktigt bra bok, där man kan BLÄDDRA och känna doften av papper...?! Vad är tjusningen med att digitalisera hela världen...? :-(

Dessutom är det härligt dekorativt!

7 som har tyckt till:

Jempa sa...

Håller med till tusen procent!

oumberligating sa...

Jasägaren ifrån Oumberliga Bloggen håller med, fullt och fast!
Kram ifrån Peter!
Hur ska det t ex gå iframtiden om alla böcker är digitaliserade och "skärmen" bara är 3 millimeter tjock! I en sådan bok går det ju inte att gömma en liten pistol (!)
genom att skära ut en massa sidor, inte heller något knark eller hemliga kärleksbrev, hur ska det då gå för mig och även för filmindustin som ofta använder sig av det i sina scener!
Nu har du gjort mig orolig igen!

Anneli sa...

Håller med! Jag dissar fenomenet talböcker också för den delen. Jag vill läsa själv! Och hålla i en riktig bok och bläddra i den! Sittande i sängen med kuddarna uppallade bakom ryggen (eller sittande i soffhörnan) med nåt smaskigt inom räckhåll. Jag läser varje kväll, kan inte somna annars..

mochride sa...

Jag håller med. Det finns inget bättre än att sjunka ner i soffan med en bra bok, en bok som man kan bläddra i och känna på :)
Känns inte alls lika kul med en ljudbok eller en bok som man läser på en liten skärm

Magnus Engdahl sa...

Håller inte riktigt med. En bok har sitt värde men e-böcker kan ta upplevelsen vidare till nya nivåer. Ljudböcker har sitt värde i vissa lägen. Allt får plats, tänk inte "antingen eller" utan "både och".

Världen blir mer komplex men den riktningen har den haft i många miljoner år ;-).

Béatrice Karjalainen sa...

Håller med dig. Boken i pappersformat är mer än bara texten man läser. Känslan, minnen man efterlämnar i boken, platsen i bokhyllan osv. Enda gången jag har insett att en e-läsplatta hade funkat bättre är när sambon gått och lagt sig för att sova, han hatar nämligen när jag bläddrar i bok då. Då kan han inte sova.

Anonym sa...

Personligen tycker jag att det är innehållet som är viktigt - inte formatet. Jag köpte en läsplatta för att snabbt kunna få tag i mina favoritförfattare utan att vänta på leverans (jag läser nästan uteslutande på engelska) och jag har inte ångrat mig en sekund! Min läsplatta är det bästa jag har köpt på mycket länge! Dessutom kan man hävda att det är klimatsmart!