Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 15 december 2009

Vintertider = Idiottider Del II

Varje vinter är likadan! Det fallet några cm snö och "pang" så är allt kaosartat. I 99 % av fallen blir rubrikerna stora när det gäller Stockholmsområdet och i år verkar inte vara något undantag. Är det så att man anser att huvudstaden är mer viktig? Att det finns mer trafik där kan var vara en delorsak, men varför hör man nästan ingenting när det gäller de andra storstäderna, så som Göteborg och Malmö?


Det kanske är lika bra att vi låter klimatförändringarna fortsätta så medeltemperaturen höjs ett par grader. Svenskar verkar inte kunna hantera snö ändå… :-P


15 som har tyckt till:

Anonym sa...

Det blir "kaos" när några retarder bara står och sparrar och blockerar korsningar,trafiklysen mm bara för att dom är så jävla bekväma med att förlita sig på "allround-däck"

Här på Gotland kör alla som kärringar, men vi tar oss iaf fram även om det ibland ligger 15 cm på vägen pga undermålig skottning. Och ja, fan va skönt det skulle vara med ett par grader varmare här uppe i Norden :-D

Anaiah sa...

Öh, det är väl inte så jättekonstigt att det ser ut så? Väntade du dig stora rubriker om döda i vinterhalka i Gbg när inte fallit någon snö där ännu?

Sedan är det ju första snön i Stockholm i vinter och då är det alltid värst i början. Det kommer lugna ner sig, oroa dig inte.

Anaiah sa...

Sedan är det väl en jävla skillnad på "några centimeter" och när det faller 1-2 decimeter varje dag i tre dagar?

Västergötskan sa...

Det har snöat på västkusten i natt. Detta vet jag för jag bor på "rätt sida" landet och vaknade upp till snö imorses.

Sen att det råkar vara några dm i sthlm just nu; det är väl inget ovanligt att allt står stilla när det kommer några cm där också...?

Anonym sa...

Håller med dig helt! Vägverket har nollvision men varken dem eller gatukontoret kan sanda efter SMHIs rapporter om kyla med nederbörd. Kostar ingenting att sanda vägar många kör på. 20öre per person och dygn. Betalar jag gärna för att slippa bli påkörd av en idiot. Och sen att man ska förbjuda dubbar på vissa vägar är det dummaste sen de höjde priset på cigaretter med 50% 1996 så alla tobakshandlare köpte smuggel och hela marginalen gick till Hells Angels som var mkt mkt små innan de fick tobaksmarknaden som de fortfarande håller i till stor del.

Amy sa...

Det är kusligt vad du och jag tänker lika....jag har läst många av dina inlägg och bara tänkt: precis vad jag tycker/tänker!

Håller med dig fullständigt...jag förstår inte hur det kan bli sådant "kaos" varenda jäkla vinter! Är folk verkligen så oförberedda/dumma?? Helt otroligt egentligen...

Anaiah sa...

Nej, framför allt inte första snön för säsongen, då är alla lamslagna och plogningen brukar inte komma igång förän på eftermiddagen (i bostadsområdena).

Men sedan vet jag inte om jag tycker det är någon större skillnad på beteendet på folket när den första snön kommer, det är alltid några byfånar som får för sig att låta bli vinterdäcken "tills behovet kommer" och snarare är väl det vanliga i Götet än här (det är i alla fall min erfarenhet från mina första 20 år i livet).

Men visst 17 är det skillnad på centimeter och decimeter. Det sistnämnda innebär att det blir frusen slush på vägarna och att vägsträcken mellan körbanorna inte syns. I Göteborg finns problemet inte kvar så himla länge vanligtvis, medan det i Stockholm och med decimeter efter decimeter snö innebär att i princip alla tvåfiliga vägar blir enfiliga för ingen vet var de ska köra och ingen vill köra i nysnön.

Var en av de få som var ute på vägarna idag och det var ingen picknick, vill jag lova! 8-O

Micke sa...

Jo det är ovanligt att allting står stilla om det kommer några cm. Har väl aldrig inträffat vad jag vet.


" Det är kaotiskt på vägen nu, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland."
http://aftonbladet.se/vader/article6291627.ab

Västergötskan sa...

Anaiah:
Enda anledningen till att det BLIR "frusen slush" är för att de envisas med att salta! *förbannad*

Det finns en mindre asfalterad, kurvig väg på väg till mitt jobb. När det varit mycket snö är den säkrare att köra än att köra E20 till jobbet. Stora vägen saltas och blir precis som du beskriver. Den mindre vägen plogas av bönder och sandas. Vilket innebär att den är torr och jättefin att köra på!

Micke:
Var i mitt inlägg skrev jag att det inte uppstår problem någon annanstans? Jag skrev att i 99 % av fallen blir RUBRIKERNA stora vad gäller stockholmsområdet. (Sen ska jag väl villigt erkänna att tankarna om många stockholmares halkkörningskunskaper är sådär. Detta efter att ha varit i huvudstan under ett "snökaos"...) :-P

Västergötskan sa...

I rest my case...

Ännu mer "storrubriker" med orden Stockholm och snökaos inblandade.
Igår rapporterades 50 olyckor i Stockholm vilket man beskriver "inte lika katastrofalt som vanligt".

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/50-olyckor-i-stockholm-efter-snokaos_3946419.svd

I Västmanland var det 10 olyckor, likaså i Gävleborg som hade fått 2-3 dm snö under dagen.

Anonym sa...

"Var i mitt inlägg skrev jag att det inte uppstår problem någon annanstans? Jag skrev att i 99 % av fallen blir RUBRIKERNA stora vad gäller stockholmsområdet."

Det var därför jag gav dig en artikel där ngn polis ifrån västra götaland fått uttala sig, så kanske du kände dig mindre bortglömd av massmedia ;-)

Västergötskan sa...

Tack snälla Micke! ;-)

Anaiah sa...

Nej, det är inte den typen av slush jag menar, jag menar den typen som blir när det är typ 2 minusgrader, vräker ner snö och de inte har hunnit ploga (eller salta) ännu.

De hade definitivt inte hunnit göra något åt snön igår när jag var ute.

Björn sa...

Så mycket som de saltar på vägarna just nu, så kommer det snart vara drivor av salt istället för drivor av snö. Förbjud det förbannade saltet istället för dubbarna i däcken.
Problemet ligger nog i att alla Stockholmare fortsätter jäkta och stressa i samma tempo som de ALLTID gör, istället för att anpassa sig till förutsättningarna.
En söndagspromenad på Djurgården är ingen picknick för en västsvensk....

lotta sa...

Du skapar debatt gumman!
Fast vi hr faktiskt halkigt på vår nedförsbacke , den är brant o bedrövlig, om bonden inte hunnit ploga får bilen fint stå hemma..