Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 29 december 2009

Försäkringskassan i blåsväder igen. Med all rätt!

Vad reglerna säger om man lusläser dem, det bryr jag mig inte om. När man läser om sånt här blir man bara rent och skärt förbannad!!!

En mamma hade varit hemma 1,5 år med sin cancersjuka son. Dagen efter han hade avlidit skulle hon enligt försäkringskassan anmält sig som arbetssökande. Länsrätten ger kvinnan rätt, men Försäkringskassan väljer att driva ärendet vidare till kammarrätten, då de anser att kvinnan inte har rätt till 14 dagars sjukpenning...

Man är ju nästan så att man hoppas att personen/erna som driver det här, själva råkar ut för något liknande...! :-P

Sen är reglerna tyvärr jävligt luddiga och kan tolkas nästintill utefter den som läser dem. Dags för ytterligare ändringar, Regeringen...?!

5 som har tyckt till:

Anneli sa...

Varken första eller sista gången detta händer. Reglerna har väl gjorts så där luddiga av en orsak kan jag tänka mig! Och att de gjordes om lite, hjälper ju inte. Det visste vi ju att det inte skulle. För min del känns det som om man kan lägga ner skiten helt. Så kan F-kassans personal själva få anmäla sig som arbetssökande så får de se hur frisk man blir av det! *morr* Samtidigt så kommer deras årliga siffror som de trollat med lite, som "visar" att folk är friskare än nånsin i år, pga sjukskrivningstalen har minskat kraftigt. Det säger ju INGENTING om folks hälsa!! Men det kan man ju räkna ut med tanke på hur de behandlar folk...

Christer sa...

Nu är det väl knappas regeringens fel att FK är idioter som spenderar våra skattepengar i onöden.

Jag är blå och tycker att sjukreglerna ska stramas åt men det betyder ju inte att man ska kräva att någon, som precis mist sin son dagen innan, ska ha hjärnan eller kraften att ta tag i något sådant dagen efter.

Per Penning sa...

Jag upplever det som att FK anstränger sig för att få till ett regeringsskifte. Det här är ju inte första gången som FK jobbar 'bokstavstroget' under den här mandatperioden.

Västergötskan sa...

Christer:
Det är regeringen som sätter reglerna! Men som sagt, TYDLIGARE regler så kan FK inte "frisäga" sig ansvaret och skylla på att det är för "luddigt skrivet"!

Anonym sa...

Tycker det hela är helt sjukt. Som när min pappa gick bort sen efter ett snabbt förlopp, mamma hade ingen som helst rätt att sjukskriva sig pga av att pappa gått bort. Sorg är ingen sjukdom..
FInns för många sådana här fall! Under förra regeringen var det en hemma som försökte vara hemma med sin 12 åriga leukemisjuka son. FK sa att han inte var sjuk nog för att hon skulle behöva vara hemma.....