Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 11 december 2009

Pappa skällde ut mobbare - Blev själv åttalad.

En pappa, vars son hade blivit mobbad, åkte hem till mobbaren och skällde ut honom. Nu är pappan åtalad för hemfridsbrott för att han ska ha gått in i lägenheten. Själv hävdar han att han stått vid dörrtröskeln eller strax innanför. För det första: Hur ska de bevisa om han stod innanför eller utanför? För det andra: Spelar det någon roll egentligen?

Man ska inte ta lagen i egna händer heter det. I detta fallet visste skolan att pojken blivit mobbad, ändå visste föräldrarna ingenting?! Hade någon av mina barn blivit mobbad, borde nog mobbaren/na varit jävligt glada om jag "bara" hade skällt ut dem!

4 som har tyckt till:

Anonym sa...

Tack Jag blir så dj.... glad
när någon tar tag i problemet
Nu kanske det händer nåt positivt
för den här grabben. Ni som aldrig har blivit mobbade på riktigt har inte en susning om vad det innebär för sjävfötroendet att bli mobbad vsrje dag. OP

Jempa sa...

Precis. Hade det varit jag eller Simon hade vi suttit inne för grov misshandel. Minst..

Anonym sa...

När min dotter (född med en arm) var 4 år var det en några år äldre kille som alltid bråkade med henne så att hon kom in och grät. Det blev en gång för mycket. Han hade då knuffat ner henne i en mycket stor vattenpöl så att hon kom hem alldeles genomvåt och gråtande. Då rusade far (jag) ut och frågade: "Vad fan håller du på med? Vet dina föräldrar hur djälva dum du är mot andra?" Kisen var biffig, men jag slängde helt sonika upp honom på ena axeln och vilt sprattlande bar jag hem honom till föräldrarna, ställde ner honom och såg till att han inte kunde fly, ringde på klockan och dörren öppnades av båda föräldrarna. Förklarade läget och sa till dem att prata allvar med honom och att jag aldrig mer ville veta av att han var dum mot min dotter för då skulle jag polisanmäla honom. Resultat: han gjorde inget mer mot henne. Hur det blev mot andra vet jag inte säkert, men jag har för mig att det blev problem. Efter någon tid flyttade vi till villa. Efter ytterligre några år - han var då strax över 20 år - såg jag honom. Då hade han vuxit stor som ett hus och behövde bara sitta på någon för att *splash!* mosa som en tomat... Brrr... I såna lägen där man måste skydda sina barn tänker en normal förälder inte på evt följder utan handlar som instinktivt känns rätt, och jag gjorde inget fel. Inget övervåld utan tog bara tillfället i akt att uppmärksamma kära mor och far på vilket stort problem de hade ta ansvar för att förändra.

Anneli sa...

Konstigt. Skolan är skyldiga enligt lag att skydda eleverna. Tex mot mobbing. Men det enda de gör är att skriva handlingsplaner som inte är värda fem öre. Så om några skulle blivit polisanmälda så är det ju de som mobbar, deras föräldrar samt skolan..som gjort absolut ingenting! Det är alltså skolan som tagit lagen i egna händer anser jag.