Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 29 december 2009

Sverige på väg att bli odemokratiskt..?

En docent i filosofi skriver idag på SvD om hur han anser att man kan "neutralisera" SD mandat om de kommer in i riksdagen vid nästa val. (Genom att skapa ett "anti-parti" vars enda uppgift blir att rösta tvärtemot Sverigedemokraterna).

Säga vad man vill om SD och deras politik (och den finns det MYCKET att säga om!) men när blev blev Sverige ett land som överväger att konspirera inom politiken? Där man medvetet sitter och luskar fram förslag på hur man ska "ta bort" partier som trots allt har röstats in av svenska folket?! Som tur är ratas idén av 6 av 7 partier.

"- Jag tror att många väljare skulle uppfatta det som odemokratiskt, säger FP:s partisekreterare. (You think...?)

3 som har tyckt till:

Anonym sa...

Det handlar om att begränsa makten för ett vågmästarparti. Om 6% röstar på ett parti som får vågmästarroll så får ju det partiet oproportionellt mycket makt. Varför ska 6% bestämma över 100%?

Då är det ju bättre att de 94% ser till att motarbeta dessa 6%. Majoriteten bestämmer. Det är det som är demokrati.

Anonym sa...

Som tur är, du menar att du trodde dom skulle hålla med? Artikeln skrevs ju just för att de 7 skulle kunna rata den och framstå som oerhört goda demokrater.

Pontus sa...

Gissningsvis ungefär samtidigt som man började konspirera inom media, genom att t ex hemlighålla gärningsmäns etnicitet, kalla alla migranter "flyktingar" osv.