Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 26 december 2009

Om man nu inte lyckats spara ihop ett par tusen...

En av fem engelsmän tar pengar ut barnens spargris när ekonomin tryter (Och jag skulle tro att det inte är alltför stor skillnad i Sverige). De flesta svarar att det är ok, så länge man betalar tillbaka.

Det är väl förvisso sant. Men personligen anser jag att barnens pengar är heliga! Om man inte har kunnat spara ihop ett par tusenlappar sen tidigare för "oväntade utgifter", hur stor är då chansen att man ska kunna betala tillbaka samma summa till barnet...?


1 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Sådärja, då var jag på "banan" igen då! Ja, det blev inget längre uppehåll i bloggandet direkt och det kommer det nog inte bli i fortsättningen heller! Fast du om någon vet ju vilka tvivel jag ibland har, fast det beror inte på någon frustration över vad jag skall blogga om (som en del skriver som orsak till att de slutar), nej i mitt fall är det tvärtom, det finns så in i helsike mycket saker att tycka till om i världen så hälften kunde vara nog (ler)!
Håller med om att barnens sparande är "heligt" och jag tror ibland av egen erfarenhet att man kanske ibland vill spara för mycket till dem och för att undvika bakslag så är det bäst att lägga sig på en rimlig nivå. Men nu har ju "folk" en lustig inställning till sin ekonomi i det här landet, ser man ju när man ser siffrorna på vanliga konsumtions lån eller ännu värre sms lån!
Fast det här med pengar är känsligt för många, men jag tycker det behövs en öppnare debatt om det hela. Skulle önska att många var mer uppriktiga om sin ekonomi, så egentligen är det bra att folk är ärliga och talar om att de "plundrar" sina barns sparbössor! (ler) Missförstå mig rätt! Hur många överdriver inte sin ekonomi för att försöka visa/verka säg lite bättre än de egentligen är?
I ärlighetens namn så har min blogg vissa inslag då och då som man kanske skulle kunna klämma in under den kategorin! Fast jag har även skrivit ärligt ibland om när barnen var små och min Fru bodde på servicehus pga av sina skada!
Fyfan då var det elände, jag var tvungen att ta extra jobb för att vi skulle klara oss, Mormor och Farmor barnvakt sedan jobbade jag tills jag kräktes och detta bara för att få ihop till livets "nödtorft"!
Vi pensionssparar inget extra t ex, skulle kännas djävligt skumt när en av oss redan är "pensionär" så då så får de blir en annan investering som den "vackra" skeden som jag missade i ett tidigare inlägg!
Återkommer till ämnet!
God Fortsättning som det så vackert heter och Kram ifrån Peter!