Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 30 mars 2011

Äh, 12 miljoner är väl inget. Vi letar efter småpengarna istället...

Jag måste säga att Sverige är ett knepigt land i vissa avseenden. Om man felaktigt skulle "ta emot" pengar från t.ex. FK så blir man återbetalningsskyldig fortare än ögat + ränta! (Obs! Inte menat att det är rätt på något sätt!)

Sitter man däremot som VD i ett statlig bolag och får avgångsvederlag som strider mot statens egna riktlinjer, då är det "starkaste sättet att markera" att be styrelsen avgå, säger Finansmarknadsminister Peter Norman.

Jaså, så DÄR är inte det starkaste sättet att agera, att kräva tillbaka pengarna? Ett par tiotusen från en privatperson är otroligt viktiga, men när det handlar om 12 miljoner så är det inte så noga längre. Eller...? Man funderar på hur avtal och regler är skrivna egentligen?!


SvD
,

2 som har tyckt till:

Husfrun sa...

Just det att man blir återbetalningsskyldig PLUS ränta GENAST är lite lustigt. Speciellt som Fk kan vänta i tre månader innan beslut fattas, dessutom UTAN att tvingas betala ränta. Det är också obegripligt.

Sv. Nej, inte i vår ljuvliga kommun utan i grannkommunen mot Gbg till.

Anneli sa...

Tja..världen är snedvriden, och sorgligt nog är man inte ens förvånad längre..

Kommer de på nån med fingrarna i kakburken i "toppskiktet" (gäller både regering, finansvärlden och myndigheter) så får de ett ajabaja, en fallskärm på si och så många miljoner samt erbjudande om ett annat toppjobb. Jojo..