Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 1 mars 2011

Ett liv är ett liv... (Även om det bara kostar 50 kr!)

I jakt på en ny katt har jag flertalet gånger kommit på mig själv att bli tok-arg! Tittar man på annonser på blocket så finns det betydligt fler omplaceringar än kattungar (!)

Att man omplacerar ett djur pga allergi kan jag absolut förstå, men när man läser något i stil med:
"Vi måste göra oss av med vår katt för att vi känner att vi inte har tid med henne. Hon är 5 mån och......" för femtio-elfte gången i ordningen blir man så otroligt matt!
(Alterntivet är: "Vi har tyvärr inte råd att..." vilket nästan känns ännu värre!)


Ofta är dessa omplaceringar inte ens ett halvår gamla?! Det borde ju vara en förutsättning att tänka igenom ett djurköp ordentligt? Att man faktiskt inser att den här katten kan bli 20 år gammal! Tyvärr verkar människor inte tänka längre än till gårdagen!

Nutid: "-Ja, det är klart vi ska ha en katt! De kostar ju bara 50 kr/styck."
(2 månader senare): "-Nej men oj då, vad mycket tid den kräver/river sönder fåtöljen/mycket pengar det kostar med kattsand och mat!"
Eh...? Det är en KATT, inget gosedjur...!

Naturligtvis kan ju någonting oförutsägbart hända på vägen, det säger jag inte heller något om, men jag har svårt att tro att de 10-20-tal annonser man kan se varje dag (bara i den här regionen!) endast skulle bero på oförutsägbara händelser! Så tänk efter före, för h******!

6 som har tyckt till:

Anneli sa...

Det är bedrövligt. Och med tanke på att "tillgången" på omplaceringsbehovet är väldigt stort, så misstänker jag starkt att det är svårt att få nya hem till katterna. Det blöder i hjärtat på mig när jag tänker på alla katter som förmodligen får ett öde dom INTE förtjänar, nämligen avlivning eller kanske ännu värre; att de blir dumpade nånstans och övergivna.

Människor är så obetänksamma och grymma. Usch.

Jempa sa...

Man borde få ta djurkörkort innan man köper.. Och barnkörkort också för den delen, men det är en annan diskussion.

Västgötskan sa...

Anneli:
Om du läser så här långt ner (?); Det går inte att kommentera din blogg alls!

Västgötskan sa...

Jempa:
Håller med. Frågan är hur man skulle införa barnkörkort i praktiken.. :-D

Alexandra sa...

Man får helt enkelt ta körkort för att få knulla...

Anneli sa...

Västgötskan: Jag avaktiverade kommentarsfunktionen igår pga en massa personangreppsinlägg från LCHF-maffian. Det blev för jobbigt för mig helt enkelt. Nu på eftermiddagen har jag dock aktiverat det igen. :) Däremot kommer jag först granska alla kommentarer innan de publiceras..;)