Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 22 mars 2011

Vad är syftet...?

Kärnkraftsmotståndet ökar enligt en ny undersökning. Som är gjord efter det som har hänt i Japan.


Surprise... Jag säger inte att det som har hänt inte är oerhört tragiskt eller att vi inte borde tänka till vad gäller kärnkraftens framtid! MEN...
Om vi hade frågat människor om de var sugna på att åka till Thailand en vecka efter tsunamin hade det med största sannolikhet påverkat resultatet, don´t you think?

Så vad ville man egentligen få fram med den här undersökningen...?


2 som har tyckt till:

Husfrun sa...

Att mänskligheten glömmer snabbt!

Sv; Mjölk, är du galen kvinna?! ;) Äckelpäckel.

Anneli sa...

Ja, det där har ju jag också funderat på. Det är sååå typiskt att SVT gör en undersökning direkt efter en sån här olycka och resultatet vinklades ju lite i rubrikerna. "En fjärdedel av svenskarna vill ha bort kärnkraften" stod det. Fast resultatet var att 25% vill ha bort den, 55% vill ha kvar den och resten svarade "vet inte". Och som du påpekar, hade man gjort denna undersökning FÖRE olyckan hade ju resultatet sannolikt blivit en ännu högre siffra för kärnkraften. Men nu vädrar också kärnkraftsmotståndare morgonluft..

Och som sagt, de människor som låter sig påverkas av en extremt ovanlig olycka och medias jättelika rubriker som är rätt så indiskret vinklade för att folk ska påverkas...hmm..

Behöver jag säga mer..?