Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 4 mars 2011

Dubbelmoralen...


Äh... Vilka diskussioner! Jag säger inte att det var ok, det som Northug gjorde, men jag har svårt att tro att vi alla hade suttit tysta som möss i de svenska tv-sofforna om Hellner hade showat genom att "slidestoppa" före mållinjen!

Vi hade förmodligen skrattat ihjäl oss å Northugs vägnar. Kasta inte sten i glashus! ;-)
Nu är det 5-milen som gäller. Gör om och gör rätt!Ab, Ab, Ab, DN, SvD, Ex,

7 som har tyckt till:

Anonym sa...

Takk for at du ser det på den måten som du gjør! Kunne ikke vært mer enig!

Anonym sa...

I følge de svenske mediene er det helt ok å omskrive en persons navn til Nollthug og kalle ham en gris, men det er skandale å showe litt på oppløpet.

Om jeg husker rett, så kjørte Hellner over mållinjen på én ski i sprinten. Da jublet svenskene. Canadas Harvey hysjet på publikum når han vant sprintstafetten. Ingen reaksjoner fra Sverige på det heller. Går man litt tilbake i tid, så finner man en rekke eksempler på skiløpere som gjør ulike ting for å lage show på oppløpet. Bjørn Dæhlie hadde en rekke varianter hvor han gikk baklengs over mål, kjørte 360, og for den saks skyld stoppet på målstreken og bukket før han gikk i mål. Thomas Alsgaard stilte seg med en fot på ryggen til "Zorro" etter å ha slått ham i spurten, for ikke å snakke om alle dem som henter flagg og veiver langs hele oppløpet. - Alt sammen er helt ok for Sverige. Når Northug verdenscupen stopper på oppløpet og håndhilser på publikum er det også ok for svenske journalister. Men når Northug vinner overlegent over yndlingen Hellner og tillater seg å lage show?

Anonym sa...

Instämmer till fullo. Man blir så less på alla svenskar som ska kasta skit på alla andra men ständigt blundar för de "egna" grejerna. Det gnälls på Northug för att han åker taktiskt, men hellre det än att göra som Södergren och leda en femmil i 49 km och sen bli frånåkt av alla sista kilometern. Det gnälls på Björgen för att hon tar astmamedicin men att halva svenska landslaget tar exakt samma medicin talas det tyst om. Det gnälls om doping i snudd på alla länder utom Sverige, men ändå åker svenska idrottare ständigt fast för doping (då tystas det dock ned rätt snabbt, en liten notis en dag och sen inget mer på sin höjd).

Västgötskan sa...

Anonym2:
Du har säkert rätt. Han får garanterat ta emot mer "skit" från svenska medier BARA för att han är Petter Northug... Konstigt det där.

Anonym sa...

Vill Ni se skidåkning eller Big brother? har beundrat o försvarat Petter till idag men det man minns från stafetten är inte en helt otrolig o överlägsen prestation utan en pellejöns med taskig självkänsla. han tystar ju tom sin egen hemmapublik? vad diverse journalister kallar honom är helt ointressant, han han är helt enkelt pinsam.

Emmelie sa...

Går på folkhögskola och fick göra ett val för ett par veckor sedan.
Då valde jag att ta gruppen bara sport. Det innebär att vi kommer ha idrott hela dagarna från 8-16. Spinning,dans,bodypump osv osv.. Hur man nu ska orka de =)

äppelblomman sa...

Håller med dig, tycker bara de är fjantigt. Hade vi svenskar gjort så så hade vi bara skrattat åt de...
Kram K