Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 1 juni 2011

Vad är det som händer på elmarknaden?

Eon väljer att stämma tyska staten. Precis som med Tyskland beslut om att slopa all kärnkraft, är väl grundtanken god. Det som irriterar mig är att Eon fick miljarder i ersättning av svenska staten när de lade ner Barsebäck 1 och 2. Då var det plötsligt ok att inte (re)agera...?

Miljöpartiets nya språkrör skriver en debattartikel i DN där de skriver: "Om Tyskland kan avveckla kärnkraft kan även Sverige!"
Är det verkligen så att Tyskland KAN göra det? I praktiken? Man kan även läsa att svenska Vattenfall äger två kärnkraftverk i Tyskland och att de istället vill öppna två nya kolkraftverk i Tyskland.

Vad är det som händer?? Var är logiken? Var är alla idéer och verklighetsförankrade förslag?!

Samtidigt väljer elhandlarna att höja marginalerna ifall deras prisprognoser slår fel. Kunder får stå även för den notan. Jag känner mig verkligen som en vinnare i EU:s och Sverige energipolitik...

3 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Hej Kompis! Viktigt inlägg du gjort här om elmarknaden och jag skulle kunna skriva kilometervis om den frågan, alltså vad jag tycker! Fast bloggar verkar inte direkt fungera i opionändrande syfte så jag skiter i att disskutera det just nu, men självfallet så ska vi avhandla ämnet i framtiden du och jag.
Fast nu har vi viktigare saker att prata om du och jag!
Självklart har du rosacea inget tvivel om det, själv har jag haft det i cirka 10 år, denna vinter blev det som värst, såg bokstavligen ut som ett skollat ollon!
Lita på Oumberlige medicinbloggande Peter nu, undvik antibiotika, dessa 60 dagars kurer är förodande för kroppen ocgh på lång sikt så behövs vår inmunsförsvar till annat.
Ja, till saken det du ska pröva på är Finacea 15% gel, det får du på recept och behöver inte vänta på besök hos hudkliniken. Det svider och stramar rejält de första dagarna man använder det preparat, man blir torr och djävlig, men då använder man någon kräm som inte är oljebaserad och nu är det så illa att det är inte apoteken som löängre har de bästa produkterna mot rosacea, jo för den medicinska delen, men inte den hudvårdande!
Då är det kosmetikaföretaget Cliniqe som har de bästa produkterna! Flera av deras komponenter i deras produkter enbart framtagna för rosaceapatienter innehåller ämnen som egentligen den sjukvårdande industrin vill ha patent på. Jag lovar, jag har kollat upp det här ordentligt då både jag och Lilla Frun har Rosacea!
Gör vad du vill med den här informationen, men pröva som sagt Finacea 15% gel innan du bombar kroppen med lågdosantibiotika under några veckor! Det ska man bara äta om man ser ut som killen i jag visade på med rosacea i mitt inlägg för en tid sedan!
Ha en fin dag!
kram ifrån Oumberlige Peter!

Västgötskan sa...

Intressant inlägg Peter. Tack!
Jag vet faktiskt inte om det är den gelen jag fick? (Har inte hämtat ut det än och det var ett elektroniskt recept).

Men annars ska jag kolla upp det. :-)

- sa...

Ja jag begriper inte heller logiken alls. Det enda jag begriper om det hela är att hur man än gör med elmarknaden så få alltid konsumenten betala notan..DET kan man ju alltid räkna med och det är väl det enda som är pålitligt vad gäller elmarknaden. Att det aldrig blir billigare. Vi konsumentar har visst alltid ändan där bak..

Märkligt!