Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 18 juni 2011

Bojkottar potatisfestivalen...

Förmiddagen tillbringades på Potatisfestivalen. Jag har nog, om jag tänker efter, tillbringat minst en gång varje år /festivalhelg av mitt liv där.

Men i år kände jag; vad sjutton?! Man går omkring där ibland SVINDYRA heliumballonger som börjar läcka innan man ens har hunnit hem! Man knör bland tusentals människor (= smått ångest!) Man köper svindyra enkelbiljetter till ett tivoli som har slängts upp på max 2 timmar. Känns tryggt...

Nej, nästa år bojkottas festivalen och vi drar till Liseberg istället. M.Y.C.K.E.T. M.E.R. P.R.I.S.V.Ä.R.T (och säkrare)!!!

Det enda som jag kanske kan nämna som positivt om den här dagen var nostalgikänslan jag fick jag när jag och sonen åkte "Virvelvinden". Den åktes om och om och om och om.... igen när jag var tonåring tillsammans med kompisarna! Då var det skitroligt och vi skrek av skräckblandad förtjusning!

Nu åkte vi EN gång. Nostalgin förbyttes efter 2 minuter till lätt illamående... Man börjar kanske bli gammal vuxen? ;-)

6 som har tyckt till:

Bloggande 4barnsmamma sa...

Usch karusell kan jag inte åka. Spyr rätt ut:)!

- sa...

Ååh, virvelvinden är det enda jag tycker är kul på tivoli! Dottern och jag åker till Göteborg varje sommar och besöker Liseberg..fast jag åker nästan ingenting..jo Kållerado gillar jag som sjutton! Man blir så larvig med åren...berg-och-dalbanorna kan man ju glömma numera! Förra året på vår Stadsfestival, åkte jag förbi tivolit som slängdes upp på några timmar, ett sånt där kringresande fultivoli. Jag såg hur trasigt och slitet och lappat och lagat det var på en del ställen..*ryser* Känns ju sådär säkert...

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag bojkottar också potatisfestivalen. Fy säger jag bara. Det är faktiskt nästan så att jag bojkottar Liseberg också... vad gör jag när fyraåringen inte är fyra längre och nöjer sig med farfarsbilarna?! Liksom! ;)

äppelblomman sa...

Ha ha ja de där med karuseller är längre ingen lek;-) Har fullkommligt älskat att åka förr, men spyr oxå efter 2 minuters åkning numera. Jag skyller inte på åldern, jag skyller påå att jag fått barn;-)
SV: Jag jobbar inom matellindustrin och vi tillverkar grejer som ska sitta i bilysen!;-)
Kram K

Emma sa...

Jag tror aldrig jag har åkt något på tivolit, inte som jag minns i alla fall... ;-)

Största besvikelse i år var att det inte blev någon Langos. Hade jag ätit det en gång i månaden hade jag tröttnat, men en gång om året är det så fruktansvärt gott!

Men inte ställer jag mig i den kön, med två barn att hålla koll på...

Nästa år blir det "bara" Järtas park och barngrejorna (utan tivolit då...) Men sluta gå helt? Nä! Är inne i Alingsås för sällan för att missa den möjligheten att se massa gamla bekanta. :-)

Västgötskan sa...

Anneli:
Nä, det känns verkligen inte säkert... :-(

Husfrun:
Då blir det till att åka, ser du! ;-D

Emma:
Ja, hjärtats park kan ju vara en (bra) idé faktiskt. Tänkte inte på det! :-D