Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 11 april 2009

Bolagsbonus eller fotbollskontrakt...?

Jag tycker inte någon person är värd flera hundra miljoner. Oavsett om det är en "höjdare" i ett privat bolag eller om det är en fotbollsspelare i italienska ligan!

Media tycks "pressa fram" provocerande rubriker när det gäller bolagsbonusar. Jag säger absolut inte att jag inte tycker att det är snedvridet, när någon tjänar 225 miljoner på ETT avtal samtidigt som det finns människor som inte ens klarar att köpa mat för dagen!
Men detta sker inom den privatiserade sektorn. Liksom alla skyhöga fotboll- och hockeylöner. Varför är det ingen som reagerar på dessa?

* Zlatan får 120 miljoner per säsong.
* Ronaldo har 96,3 miljoner.
* Mats Sundin har 54 miljoner.
* Snittlönen i NHL var för två vintrar sen 1,77 miljoner per spelare. Behöver jag tillägga att det var i DOLLAR räknat..?!!

Det mesta utav detta är sponsorpengar, men faktum kvarstår: De får betalt efter prestation och det är svindlande summor det handlar om!
Vad är skillnaden? Egentligen...?

3 som har tyckt till:

Anonym sa...

Det är fel när nöjesprofiler tjänar så här mycket. Men det är publiken som betalar. När det gäller tjuvdirektörernas fantasilöner så det är det svenska folket som betalar de, eftersom i Sverige är det få banker med praktiskt taget monopolställning.

Lotta sa...

Hej
Blev inlänkad hit ifrån FL, tack för trevlig läsning.
MVH
Lotta

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Undrar vad fotbollslönen för damlag ligger på? Antar att de med snippa tjänar betydligt mindre.

*Morr.

//Bitterfittan