Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 24 april 2009

Samhället i ett nötskal...

Ett ungt par är inneboende hos killens bror, men står i bostadskö. Båda har bra årsinkomst och inga betalningsanmärkningar. När de väl får den glada nyheten att de står först i kön, så blir de sen nekade lägenhet för att de inte har haft lägenhet innan, dvs inga referenser.
Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta...! Hur ska man, som ung, kunna få lägenhet/referenser om man aldrig får sin första lägenhet??

Tyvärr är detta inget nytt, om man ser till samhället i stort. Hur många arbetsgivare säger inte att de kräver referens/erfarenhet inom ett visst yrke, för att man ska få jobbet?
Kan någon förklara, hur man som ung, nyexaminerad ska kunna skaffa erfarenhet inom branschen, om man aldrig blir erbjuden sitt första jobb...? Snacka om moment 22... :-PDN

10 som har tyckt till:

Anaiah sa...

Det där har jag också sett och stört mig på, i alla fall arbetsmarknadskraven. På princip alla jobb ska man vara 25-30+, singel och ha 5 års arbetslivserfarenhet inom yrket. Hur tänker de att det ska ha gått till? ALLA kan inte ha dem meriterna, men arbetsgivarna är själviska nog att KRÄVA det! Argh!

Anonym sa...

Håller med. har själv varit och kommer snart hamna i den sitsen angående jobb. deprimerande värre är det.

Mamasnest sa...

Där jag bor får folk dessutom förträde om de skiljer sig så alla skilsmässopar får lägenheterna som de unga har väntat på i månader.
Inte helt ok tycker jag, en skilsmässa kan man ändå planera lite så att man kan fixa boende åt båda, unga som har väntat i månader på eget boende är det tydligen inte bråttom med alls.

Alexandra sa...

Livet är underbart =)

Moosan sa...

Det där har jag funderat på många gånger också..samhället är helt enkelt F***** up!

Tove Kungsholmen sa...

Sugigt! Livet är hårt i storstan. Slanta upp ett par-tre-fem-åtta millar eller köa hela livet i bostadskön. Så ser det ut om man vill bo i innerstan stan.

I förorten kan man få lägenhet hyfsat snabbt och lätt (1-2 års kö). Sambons lillebror med flickvän fick nyligen en tvåa mkt närmare stan än Grimsta som nämns i artikeln. De köade ett år och hade inga referenser, båda flyttade direkt från föräldrahemmet efter en kort mellanlandning i en bostadsrätt i andra hand.

Lgh är nybyggd och har hög hyra men ändå. Funderar över vad skillnaden mellan paren är. De i artikeln är äldre och tjänar troligen lite mer, de är också gifta. Sambons lillebror och flickvän är båda svenskfödda med svenska namn. De bor också i Svenska Bostäder tror jag men jag ska inte svära på det. Ska faktiskt kolla det för annars luktar det rasism lång väg! :[

Jempa sa...

Helt vansinnigt..

Anonym sa...

Dum idé att köpa en bostad istället. Båda hade bra med pengar stog det ju och inga bet.anm. så lån på 1,5 mille borde inte vara något bekymmer. Men detta handlar inte om det, detta handlar om ytterligare en invandrarsnyfthistoria där svenskar ska rätta sej i ledet. Deras krav om lägenhet kommer drabba nån annan, som kanske inte har samma möjlgheter till lån och som sannorlikt är svensk.

Västgötskan sa...

Anonym:
Vad menar du med att svenskar ska rätta sig i ledet?? Alla har väl rätt att stå i kö till en hyreslägenhet?!

Anonym sa...

Vad är det för konstigt med dessa regler. Fråga: Vem Har Instiftat dessa regler? Svar: Politiker.
Är det så konstigt då??