Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 13 april 2009

Scientology är ren och skär bullshit!

Hur kan man komma på tanken att betala 75.000 kr om året, för att:

1. Vara ifrån sin 3-åriga dotter 5 dagar/vecka?!
2. Någon ska tuta i henne att hon har en "alien soul" som måste drivas ut... :-O

"Former members say that today the typical Scientologist must spend several years and about $100,000 in auditing before they find out on OT III that they are filled with alien souls that must be removed by further, even more expensive auditing."

Sciontologin går tydligen ut på att man ska hitta tillbaka till sig själv. Att man "hela/rena sin själ". Det låter ju otroligt fint och oskyldigt, men för att kunna göra detta, krävs flera hundratusen kronor (!)
Konstigt det där... (Ja, jag är ironisk) *suckar* Undrar hur många andra gudar/religioner som tar betalt för att man ska kunna uppnå "frälsning"...?

4 som har tyckt till:

Jempa sa...

Tack så mycket för din kommentar.. :)

Vad gäller den här religionen så tycker jag också det är helt sjukt. Men nånstans så tror jag att om man är som Tom Cruise. En av de största skådisarna i världen, hyllad och älskad av alla och obegränsat med pengar. Då söker man sig nog efter något annat.

Man har ju liksom 'allt', och då tror jag risken finns att man vänder sig till knäppa religioner och liknande, bara för att kanske få känna känslan av att man gör något nytt, obeprövat, till och med lite spännande.

Nu kanske jag bara svamlar, men det kan ligga något i det.

Alfahannen sa...

Scientologerna är en farlig sekt. Tom Cruise var rekryterad redan när Top Gun spelades in. De såg hans potential och använde sig av det för att få en ytterligare boost i popularitet.

De har dessutom en policy (kallad Fair Game) som går ut på trakassering av individer som anses vara deras fiender, eller avhoppare.

Anonym sa...

Scientologi är ingen religion, det är ett pyramid-schema, som grundades av Hubbard med det tydliga syftet att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Detta stärks av faktumet att han innan han grundade religionen, i ett brev till en annan författare, skrev "Om du vill tjäna pengar som författare så är det bästa du kan göra att grunda din egen religion".

Detta bland annat p.g.a. officiellt erkända religiösa organisationer i USA inte betalar särskilt mycket skatt.

Alex sa...

För det är ju så otroligt mycket bättre att tro på en talande orm, en gubbe i himmelen och en man som levde i en fisk, som var en val, men ändå en fisk. Alla religioner är patetiska och hör till en svunnen tid, det krävs att vi släpper dem för att människan ska kunna utvecklas.