Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 6 april 2009

Vart ska man åka nu...?

Jordskalv i Italien, lyder morgonens rubriker. 6,3 på richterskalan är dessutom ett relativt kraftigt skalv! Det är en fruktansvärd händelse som alltid överraskar och som ofta innebär dödsfall eller skadade.

Ändå kan jag, personligen, inte låta bli att tänka på något helt annat. En av min mammas bästa vänner vägrar åka till östra delen av medelhavet, pga risken för jordskalv. Hon åker bara till Spanien, ingen annanstans. Grekland och Turkiet har alltid varit "out of the question"! Det är nämligen "BARA" den östra delen som drabbas av skalv.
Hm... Undrar hur hon kommer resonera nu? Kommer hon våga resa överhuvudtaget? Eller är det fortfarande så att i just Spanien, där inträffar minsann inga skalv...? ;-)SvD, ab

2 som har tyckt till:

Bobby sa...

Mja.
Trakterna runt Trasimenosjön i Umbrien ligger i någon jordbävningssträng. Här kan man vara helt säker. Vi märkte inte något av skalvet som man verkar ha gjort lite över allt i mellanitalien.
Mvh
Bobby H, Panicale

Jempa sa...

Var med om ett lätt skalv på Korfu förra sommaren. Det var som sagt väldigt svagt, men mycket obehagligt när världen bara skakar och man har absolut ingen kontroll..