Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 24 april 2009

Jag var läkare för en dag!

Igår hade vi en konsult från Borås-hälsan på jobbet och "föreläste" om motion och dess fördelar. Som om man inte redan vet vilka de är? Det enda man inser när man sitter där, är vilken ångest man får över att man inte tränar... (Kanske är det deras syfte?)

Hur som helst, så blev jag i alla fall lite inspirerad. Eller ja, jag kände mig nog lite TVINGAD (?) När jag kom hem gick jag långpromenad med hunden. Något som hon inte riktigt uppskattade i värmen. Jag kan inte klandra henne. Jag hade också flåsat som en älg om 10 % av min vikt hade bestått av svart, tjock päls!

I slutet på promenaden kände jag att jag hade fått skoskav. (Hur lång tid ska det ta att gå in ett par nya skor??) På ena foten. Varför får man inte skoskav på bägge fötterna? Jag kände mig i alla fall som ---->
Likheten måste varit slående, då jag i sista uppförsbacken, haltade kraftigt! En aning mindre skägg (och självklart vitala delar) bara, annars så... ;-)

5 som har tyckt till:

Tove Kungsholmen sa...

Synd att de satsar pengar på sånt när de kan lägga dem på bra grejer. Vi pratade om precis det här i skolan nyligen. Den typen av interventioner, när man bara sitter och lyssnar på nån som berättar hur man bör leva är money down the drain i de flesta fall.

Mkt bättre att engagera människor till att själva vara aktiva i en förändring. Matdagbok som sedan utvärderas i ett kostdataprogram. Stegräknare. Konditionstest. PT. Whatever, men något där man själv är aktiv, ser hur man ligger till och verkligen känner vad man vill förändra.

Föreläsningen från mig slut. Boråssnubben kan slänga sig i väggen, eller hur? ;)

Unknown sa...

intresant att det kommer och föreläser om sådant..vem var det och vart kom han/ hon ifrån? vad var syftet, ifrån ditt företag..
lr satsade dem bara dem anställdas pengar för att det skall se bra ut..hmm många fråor..

Örjan sa...

Om du nu behöver käpp (och det inte för åldern):D så har du valt rätt person att likna. Han har ju eldsflammor på käppen. Skitcoolt.

Dino78 sa...

Om du såg ut så där måste du sett jävligt bra ut för Hugh Laurie, som House, är det snyggaste och sexigaste som gått runt i ett par skor :-D

Västgötskan sa...

Maria:
Ja, vad hette han. Hållander eller nåt i efternamn (?)
Tanken var nog att få oss att inse vad bara 15 min promenad om dagen kunde göra..

Dino:
:-D