Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 22 april 2009

Det är ingen klädes-rea vi pratar om!

Efter den senaste räntesänkning rusar villiga bolånetagare till banken och huspriserna fortsätter därför att stiga, trots den svaga ekonomin.

Jag har svårt att förstå tankesättet... Om man ändå skulle ha köpt hus; ok. Nu får man uppfattningen att många bara "vill ha" hus och passar på när räntorna är låga. Är det smart att impulsköpa hus, på samma sätt som man gör med 100 kronors-plagg på rea?!
”-Jag måste köpa för det är ju sååå billigt just nu!”
Det finns ett liv och en ränta efter detta. Undrar hur många som kommer bli tvingade att flytta, när räntorna stiger en sisådär 5-6 %-enheter nästa gång…?


3 som har tyckt till:

wot sa...

Det kan dessvärre vara så att tillräckligt många är tillräckligt korkade för att Riskbank och regering måste gå in och rädda dem senare när räntorna återgår till en mer normal nivå. Så vi stackare som sparar och gnetar och räknar på risker blir lurade, igen.

Unknown sa...

jag håller med dig..jag tror att bara för att "ALLA andra har" så skall vi oxå ha..å nu ioch med räntan så blir det allt för många impulsiva köp oavsett pryl,hus,tillbehör m.m.

PS. Saknade dig på gymmet idag ds..
// Maria

Alfahannen sa...

Det är inte bara räntan som är en framtida risk för alla dessa människor.

Vi befinner oss dessutom i en fullkomligt bedrövlig finanssituation, vars effekter på jobben vi ännu inte sett slutet på.
Sitta i nyköpt hus och bli varslad om uppsägning, då spelar det nog inte så stor roll vad räntan ligger på...