Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 16 april 2009

Ändra lagen omgående!

Anklagelserna mot den man som våldtog 15-åriga Sofie har lagts ner. Pga att hon tog sitt liv. Hur kan det vara möjligt? Att offret är död, innebär väl inte att brottet ska ogiltigförklaras? Det är ändå ett lika hemskt och fruktansvärt brott. Gärningsmannen lever, är det inte det som borde gälla?
Vad är nästa steg? Om männen själva även mördar flickorna efter att ha våldtagit dem, ska de gå fria då också?

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand hävdar nu att man ska åtala barnmorskor som skriver ut p-piller till flickor under 15 år, för medhjälp till våldtäkt.
”-Jag läser lagen”, säger han. I så fall bör lagen skrivas om.
Jag undrar om han själv någon gång som tonåring, hade problem med blödningar, så kraftiga att det inte hjälper med tampong och binda? Om han någon gång legat till sängs en hel dag pga menssmärtor så starka, att han inte har kunnat tänka…?!DN

10 som har tyckt till:

Jempa sa...

Nej, dom borde inte lägga ner utan bara ändra åtalet. Till mord.

Einar L sa...

det var det dummaste. det är väl lagligt för två 14-åringar att ha sex eller?

Ola sa...

Han har nog inte tänkt på den biten, nej. Snarare på att få sina fem sekunder i rampljuset vilket idioti klarar absolut bäst.

Örjan sa...

Sunt förnuft och medmänsklighet kanske Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand skall fundera på.

Anonym sa...

Ingen har genomskådat det egentliga orsaken till det här utspelet. Orsaken är ju naturligtvis att belysa det absurda i att göra sexuellt umgänge med en mindreårig till våldtäkt. Det finns massor av härliga killar som varit över 15 år som hamnat i fängelse för att dom haft sex - där båda varit med på det - där tjejjen varit under 15 år. Helt otroligt att alla dessa bloggar inte hajjat att det är den grundläggande lagstiftningen som skall ändras. Är ni inte smartare?

Evy sa...

Nej, nej, där försöker du mörka verkligheten!
I decennier med P-pillrets existens har ju parallellt hela samhället genomsyrats av ett ENDA budskap : sex, sex, sex ! Ett socialt TVÅNG för unga tjejer. Tystnads-pliktiga skolläkare/ barnmorskor har förskrivit massvis utan föräldrars vetskap. (i marginella fall för att lindra mensproblem )
Självklart en brottslig handling!

Anonym sa...

Ändra lagen säger du. Det enda rätta måste ju vara att man river upp lagen som gör det till våldtäkt att ha sexuell relation med någon under 15, right?

Brynte sa...

Om åtalet bygger på ett vittnesmål, i det här fallet brottsoffrets, och vittnet dör eller drar tilbaka sin utsaga så är det ofta inte mycket annat att göra än att lägga ner åtalet. Om det skulle finnas teknisk bevisning så är det en annan sak.

Det handlar inte om att brottet ogiltigförklaras, det handlar om att åklagaren måste kunna bevisa det för rätten.

Anonym sa...

Det kan ju också vara så att åtalet läggs ner för att utan flickans vittnesmål finns inte tillräckligt med bevis för att föra fram ett åtal.

Anna sa...

Jag tror inte Mikael Hammarstrand efterlyser en häxjakt på barnmorskor som skriver ut p-piller som en lindande till mens verk, utan snarare vill han att frågor ställs i den situation som uppstår när en minderårig utan frågor kan få dessa.
I England (där jag bor) vill de att skolsköterskor ska ge dagen efter piller till 11 åriga flickor, utan frågor och utan att meddela föräldrarna. Detta är en konsekvens när ett beteende (sex bland minderåriga) fortsätter utan att vuxna tar sitt ansvar och försöker komma till kärnan.
Varför är det så fel att vänta med sex? Lagen är där för att skydda minderåriga, inte för att plåga dem. Och som sagt, om mens verk inte är anledningen till att p-piller behövs så är kondomer så mycket lämpligare då de även skyddar mot könssjukdomar. Något som både unga och vuxna verkar tro att de är immuna mot.