Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 15 april 2009

Uppvaknande eller kappvändning..?

Anders Borg är bekymrad. Nu satsar han ytterligare 11 miljarder för att försöka stoppa den skenande arbetslösheten. Grattis. En aning för sent påtänkt kanske?

I dagens DN Debatt skriver man följande:
"Regeringens bedömning är att en satsning på aktiva åtgärder, vid sidan av att tillföra kommunerna ökade resurser för att minska uppsägningarna, är den effektivaste åtgärden för att förhindra att arbetslösheten biter sig fast."

Vid sidan av...? Vad hände med "Vi kommer inte skjuta till några extra pengar under 2009"? Att kommuner och landsting runt om i landet, inte kunde räkna med extra resurser förrän ev. under nästa år? Att rädda jobben då, för bara ett par veckor sen, verkade inte lika aktuellt...SvD, DN

3 som har tyckt till:

Strutsman sa...

Vem är det som vänder kappan efter vinden egentligen? Nu kritiserar sossarna sin egen politik. Vilket iofs är helt rätt, men ändå anmärkningsvärt. Regeringen gör för övrigt inte mzcket för att minska arbetslösheten; det lämnar man till arbetsmarknaden. Också detta är helt rätt. Vad man sätter av pengar till är att lindra effekterna av arbetslösheten, inte uppkomsten av den. Den internationella konjunkturnedgången kan man inte göra mycket åt.

Björn Fridén sa...

Kommunpengarna kommer inte i år, så dete är på sätt och vis sant.

Beträffande arbetsmarknadsåtgärderna är det alltid intressant att se att regeringen tar till samma grepp som socialdemokraterna gjorde 2006 - och som då anklagades för att "mörka arbetslösheten".

Anonym sa...

Tack för din fina kommentar =) Ja visst är klänningen söt,det är ju så roligt att handla söta små klänningar. Va fin din blogg är då,jag vill oxå pimpa min lite. Kram Stonies.blogg.se