Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 7 april 2009

Utan bedövning är UTAN bedövning!

Jag hittade denna artikel på alltombarn.se
Jag blir alltid fascinerad över människor som verkligen föder utan smärtlindring. Inte för att det på något sätt är BÄTTRE! Utan mer att jag blir avundsjuk på deras smärttröskel, eller rättare sagt, deras sätt att hantera smärtan på egen hand.

Själv använde jag mig av akupunktur, lustgas och bad vid första förlossningen. Samma underbara bad (!) vid andra, samt lite lustgas. Innan jag blev så förbannad över att den inte hjälpte, att jag kastade iväg masken!
Att jag inte tog ryggmärgsbedövning, var ett medvetet val. Inte för att jag tycker det är "fusk" på något sätt, utan för att jag egentligen hatar sjukhus, nålar, operationer och allt som hör till! (Ett under att jag inte födde hemma egentligen).

Slut på svammel. :-) Min poäng i inlägget var: Har man ingen bedövning, har man ingen bedövning! Har man däremot t.ex. akupunktur och sterila kvaddlarhar man bedövning! Ingen medicinsk sådan, men en "naturlig".

Priset går ändå till de människor som säger att "de inte hade bedövning, bara lustgas". Va...? Vad menar de då? Att lustgas inte är någon bedövning?

10 som har tyckt till:

Alexandra sa...

På BB när jag födde så sa barnmorskorna där att lustgasen inte hade någon bedövande effekt alls, bara en avslappnande. Så det skulle göra lika ont.

bagerskan sa...

Kan inte annat än att hålla med!! Själv var lustgasen min bästa vän, edan var dock inte lika kul... Den tog ju bara halvsidigt!

Kram Karin

Västgötskan sa...

Alex:
Summa summarum; det är ju ändå en smärtlindring. :-)

Karin:
Har hört det på flera håll (ang. EDA). Delvis därför jag är helnojig och inte vill ha den.

Alexandra sa...

Jo läpparna domnade ju bort men någon skillnad tyckte jag mig inte känna, men jag var inte inställd på att känna någon skillnad heller och speciellt inte när barnmorskorna säger att det inte har någon smärtlindringsfunktion.

Men det är ju inte konstigt att folk säger som dom gör om dom fick samma info som jag på bb. Jag håller med om att det ändå är en bedövning.

Anonym sa...

Ja!Jag har fött 7 barn utan bedövning och det kändes bra!

khavaguia sa...

Ja,jag födde alla mina 7 barn utan bedövning!

Gin/Ginny sa...

Håller helt med dig! själv använde jag bad och eda. EDAn var min bästa vän. Även om den gjorde så jag domnade bort i högerbenet så barnmorskan fick lyfta på det varje gång jag skulle röra mig :D

Badet kunde jag nog både ha och mista, det täckte ju ändå inte det som gjorde ont! Bah!

Men som sagt, med bedövning är med bedövning, oavsett om den är naturlig eller medicinsk!

Jempa sa...

Haha, jag är en riktig klenis. Jag tog alla bedövningar som finns på marknaden, och hade de erbjudit heroin hade jag glatt rullat upp ärmen.. ;)

Västgötskan sa...

Jempa:
Ha ha! Better safe then sorry, eller vad säger man. ;-)

Helena sa...

Mina förlossningar har gått så vansinnesfort att de aldrig funnits tid att ens tänka på bedövning. Det är således inget val jag gjort, och om jag haft så ont som jag haft under mina intensiva förlossningar i flera, flera timmar hade jag nog välkomnat epiduralen med stora famnen.