Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 16 januari 2010

Vilket är värst...?

Anders Carlgren var på väg att gå på forskarnas linje: Att det behövs 500-1000 vargar för att behålla en frisk vargstam och därför avvakta med licensjakten ett år. Då blev han istället övertalad av jordbruksdepartementet och svenska jägarförbundet.

Vilket är värst; att vi har 12.000 skjutglada jägare i skogarna som gör vad som helst för att få som de vill, eller att vi har en miljöminister som uppenbarligen är extremt lättpåverkad...? :-P

Foto: dt.se

Nu ekar röster som säger att nästa år måste man skjuta 50-60 vargar för att hålla siffran om 210 djur. Varför ser man den siffran som slutmål, när den bara är ett etappmål? Och som sagt tidigare, varför ombesörjer man inte skyddsjakt istället, om man nu jagar för att behålla de livskraftiga individerna? Nu skjuter man ju bara på allt som rör sig!Ab, DN, SvD,

3 som har tyckt till:

whatthefuckdotcom sa...

Jag tror det är inavel bland politikerna... på allvar!

Anonym sa...

12000 som sökte, 4500 som var ute i skogen.
I samma veva hoppas jag då att vargen återinplanteras i sina riktiga område dvs södra Sverige. Skåne var ju de som först utrotade sina vargar. Sist Värmland.

Björn sa...

Att sitta vid stugan på bergssluttningen på ena sidan Klarälven och höra vargen yla från berget på andra sidan Klarälven. Det är magiskt!!!