Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 12 januari 2010

Vad är det för fel på kvinnor?!

Man ska inte längre könskvotera vid högskoleutbildningar. Det har kritiserats att män fått förtur vid populära kvinnodominerade utbildningar.

Stopp, vänta lite! Man reagerar på att MÄN kvoteras in, för då blir kvinnorna som nekas plats plötsligt "offer"..??
Hur tänker man då när man kvoterar in kvinnor, både på mansdominerade utbildningar och i företagsledningar? Borde inte de män som då blir nekade plats också känna sig kränkta/diskriminerade…?

Man skriver i artikeln att: "På de utbildningar där männen dominerar stort fungerar inte systemet på samma sätt eftersom söktrycket är mindre".
Så bara för att söktrycket är mindre, så drabbas inte den enskilda individen och dess drömmar…?

Om det nu ska vara jämställt, ska det inte vara jämställdhet för båda könen?! Eller menar man att det ska innebära att kvinnor ska få fördelar, medan männen får stå tillbaka? Nej. Kvinnor: Sluta spela offer!

5 som har tyckt till:

Alexandra sa...

Nu får folk snart ta och ge sig. Jämställt betyder jämställt inte att något kön ska få mer. För helvete när ska fruntimren inse??? För att dra alla över en kam då.... När ska folk inse att vi är olika skapta och inte har samma förutsättningar?? En del saker är oftast män bättre på medan kvinnor är bättre på andra saker och så har vi några som går där emellan....

oumberligating sa...

Ja just det kvinnor sluta spela offer!...............eller hm....just nu är jag helt slut så nu struntar jag i vilket, men ett djäkligt fint inlägg som vanligt!
Jasså du blev inponerad (ler)..ja, faktiskt ja själv också, att jag ännu en gång "startar" upp min blogg, men jag tror att jag nu hittat mitt rätta forum, fast det här med ett nätbaserat "Galleri" har ju funnits med ifrån början, fast då med andra bloggares alster och så skulle det nog blivit om "alla mina gamla bloggpolare" varit intresserade! Fast just nu så skiter jag i det också, jag bloggar på med det som gör mig glad och hälsar på hos de bloggare som har "något spännande" att komma med som du! Fast lite åsikter blir det nog ifrån mig när jag orkar (ler). Jag har själv två gånger under "karriären" fått stå tillbaka pga av någon slags dold agenda när det gäller kvotering!
Ibland tror jag att bästa man må vinna även fast det är en kvinna........men så föder kvinnan barn och kanske är borta lite längre och kan inte riktigt "slicka röv" på samma sätt som gubbarna som är kvar och vips så försvinner hon ifrån det högre "ledarskapet"!
Min fru var hög byggchef innan hon blev svårt sjuk efter sin tredje förlossning, under de år hon var borta så han "gubbarna slicka långt och djupt" trots att min Kära Fru höll sig uppdaterad angående allt som rörde allt den praktiska arbetstillämpningen!
Fast............nu struntar vi i det, kolla på mina eller rättare sagt på Carsten Höllers "Marsipan noshörning så får du se något gulligt, tror du kommer att gilla skulpturen, du har ju visat olika konstföremål själv ibland....här ännu inte hämtat mig sedan du visade plastgenitalierna! (ler)
Sa jag Kram och Hej?
Säger det nu!
Peter!

Mother, Married & Twenty sa...

jag tror du har missförstått lite. Att ta bort könskvoteringen blir ju bättre för alla. Nu råkade det vara så att just många kvinnor drabbats, men vad spelar det för roll egentligen? Systemet hade ju varit lika dåligt om det varit män istället. JAg tror säkert att det är många män som varit missnöjda över att de inte kommit in på grund av sitt kön, men då de ju varit i minoritet så har de ju inte kommit fram i media på samma sätt. Så det här med att kvinnor skulle spela offer är ju inte sant, känns lite typiskt att man förminskar så just för att det är kvinnor som protesterar.

Västergötskan sa...

MMT:
Nej, normalt sett skulle det inte ha spelat nån roll, precis som du säger.

Men jag förstår inte varför det blir sånt ramaskri när kvinnor säger att det är fel att kvotera, bara för att de missgynnas i det här fallet!

Hade män klagat hade man förmodligen bara sagt att det är för att få det hela jämställt! :-P

Björn sa...

FI är ett mycket roligt exempel. Feministerna startar ett nytt parti för att få ett mer jämställt samhälle utan diskriminering. Men inga män fick vara med i partiet. Nu fick de ändra på det ganska omgående och även ta in män. (varför nu någon man vill vara med i samma grupp som alla de surkärringarna) Men det ger ändå en ganska tydlig bild av vad många kvinnor/feminister tycker är jämställt.
Det bästa av allt var att de, med sitt fina utspel, legaliserade för män att utesluta kvinnor på samma sätt. Mycket humor.